Αυτά είναι τα στοιχεία που λείπουν από τον οργανισμό σου και οφείλονται στην τριχόπτωση - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Αυτά είναι τα στοιχεία που λείπουν από τον οργανισμό σου και οφείλονται στην τριχόπτωση

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Ένα συχνό φαινόμενο στις μέρες μας είναι η τριχόπτωση η οποία πολλές φορές οφείλεται στο άγχος ή και τη λάθος διατροφή που ακλουθούμε. Πιο συγκεκριμένα η έλλειψη βασικών στοιχείων στον οργανισμό μας μπορεί να προκαλέσει έντονη τριχόπτωση ή και αραίωση. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία;

Βιταμίνη Α
Είναι η βιταμίνη που λαμβάνουμε κύριος από το αυγό, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το καρότο και τη γλυκοπατάτα. Είναι μία βιταμίνη που συμβάλει σημαντικά στην όραση και στην ανάπτυξη νέων κυττάρων, απαραίτητων για την ανάπτυξη των μαλλιών μας.

Βιταμίνη C
Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για την παραγωγή κολλαγόνου και την ελαστικότητα των ιστών, κάτι που αποτρέπει τα μαλλιά μας από το να σπάνε. Ως γνωστών η καλύτερη πηγή βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή, οι τομάτες και η πράσινη πιπεριά.

Βιοτίνη
Είναι μία βιταμίνη του συμπλέγματος Β και μπορούμε να την βρούμε στα δημητριακά ολικής άλεσης, στους κρόκους αυγού κ.α. Αυτή είναι και η βιταμίνη που οφείλεται στην αραίωση και αδυναμία των μαλλιών μας όταν  υπάρχει ανεπαρκής πρόσληψη.

Σίδηρος
Είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που ευθύνονται για την ανάπτυξη των ιστών, όπως είναι τα μαλλιά μας και μπορούμε να την βρούμε σε ειδικά συμπληρώματα και τροφές όπως είναι η μαύρη σοκολάτα, τα αποξηραμένα φρούτα, πράσινα λαχανικά, όσπρια κ.α.

Ψευδάργυρος
Απαραίτητο στοιχείο για την σύνθεση νέων κυττάρων και κερατίνης, βασική πρωτεΐνη της τρίχας. Μπορούμε να βρούμε το συγκεκριμένο στοιχείο στα κρέατα, τα οστρακοειδή, στους ξηρούς καρπούς κ.α.