7 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ JOJOBA OIL - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

7 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ JOJOBA OIL

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018

Το έλαιο Jojoba είναι ένα εξαιρετικό, παρθένο προϊόν το οποίο έχω δοκιμάσει για πολλές χρήσεις και πραγματικά δε με έχει απογοητεύσει. Ποιές είναι όμως αυτές;

Ενυδατική κρέμα                                                                                                       Το έλαιο jojoba είναι μια καταπληκτική ενυδατική κρέμα και απορροφάται στο δέρμα με τον τρόπο που το φυσικό σμήγμα κάνει. Επειδή μοιάζει με το φυσικό σμήγμα και βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος, το jojoba είναι ιδανικό για λιπαρό, ξηρό και φυσιολογικό δέρμα (ή για εκείνους τους χρόνους που το δέρμα είναι τρεις ταυτόχρονα!).

Το Jojoba μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε επιδερμίδες, ρυτίδες και ραγάδες.

Αφαίρεση μακιγιάζ
Επειδή το jojoba είναι τόσο κοντά στο σμήγμα και δεν φράζει τους πόρους, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ χωρίς να αφυδατώσετε το δέρμα. Τοποθετήστε μερικές σταγόνες λάδι jojoba σε ένα βαμβακερό δίσκο και περάστε το στο δέρμα σας. Κάνοντας αυτό πριν από τον καθαρισμό μπορεί να βοηθήσει τη μέθοδο καθαρισμού να λειτουργήσει καλύτερα.

Ρύθμιση της λιπαρότητας                                                                                    Μπορεί να φαίνεται περίεργο να βάζετε λάδι στο λιπαρό δέρμα αλλά λειτουργεί. Λειτουργεί με την απομάκρυνση του σμήγματος και  με την ενυδάτωση του δέρματος, έτσι ώστε οι σμηγματογόνοι αδένες να μην υπερκρίνουν. 

Όταν το δέρμα στεγνώσει από την υπερβολική πλύση, οι σμηγματογόνοι αδένες αντισταθμίζονται με την παραγωγή περισσότερου σμήγματος. Προφανώς, αυτό μπορεί να προκαλέσει έναν φαύλο κύκλο στο λιπαρό δέρμα. Το έλαιο Jojoba βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος και στην εξισορρόπηση του δέρματος.

 

Βάλσαμο για τα χείλη
Επειδή είναι τόσο ενυδατικό, το λάδι jojoba μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατικό balm για τα χείλη.Για ένα γρήγορο βάλσαμο DIY για τα χείλη, λιώστε λίγο βούτυρο κακάο ή shea με λάδι jojoba και τοποθετήστε το σε σωληνάρια για lip balm.

Λάδι μαλλιών
Το Jojoba είναι ευπροσάρμοστο και θεραπευτικό. Για τα μαλλιά που φριζάρουν, το έλαιο jojoba μπορεί να ενυδατώσει και να εξομαλύνει το φριζάρισμα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας κάνονας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Θεραπεία ακμής                                                                                                         Οι φραγμένοι πόροι είναι η πιο προφανής αιτία της ακμής και των μαύρων στιγμάτων, όμως το λάδι jojoba μπορεί να βοηθήσει. Δεδομένου ότι δεν φράζει τους πόρους,αλλά μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της περίσσειας ποσότητας σμήγματος, το jojoba είναι ένας ευγενής τρόπος βελτίωσης της επιδερμίδας που είναι επιρρεπής στην ακμή. Δεδομένου ότι συμβάλλει στην επιτάχυνση της κυτταρικής αναγέννησης, μπορεί επίσης να βοηθήσει να θεραπεύσει τις ουλές που σχετίζονται με την ακμή.

Θεραπεία ηλιακού εγκαύματος
Δεν είναι γενικά καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε έλαια σε ηλιακά εγκαύματα, καθώς μπορεί να παγιδεύει θερμότητα μέσα, αλλά το jojoba είναι τεχνικά ένα κερί, οπότε δεν προκαλεί την ίδια ανησυχία. Το Jojoba περιέχει βιταμίνη Ε που μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση του δέρματος από το ηλιακό έγκαυμα, ενώ το προστατεύει. Βοηθά επίσης να μειώσει το ξεφλούδισμα.