5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν πλένεις τα πινέλα σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν πλένεις τα πινέλα σου

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

Σου έχω εξηγήσει πολλές φορές πως το πλύσιμο των πινέλων σου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για τον χρόνο ζωής τους, αλλά και για την υγεία της επιδερμίδας σου. Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όσο πλένεις τα πινέλα σου για να παραμείνουν σαν καινούρια. Ποια είναι αυτά;

1. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ζεστό νερό, γιατί αυτό μπορεί να λιώσει την κόλλα στο δέσιμο τους και έτσι όλα τα τριχάκια θα ξεκολλήσουν.

2. Το ίδιο ισχύει και για την λαβή του πινέλου, η οποία καλό είναι να μην βρέχεται καθόλου στο σημείο ένωσης με το πινέλο.

3. Δεν πρέπει να πιέζει τα πινέλα σου με σκοπό τον πιο γρήγορο καθαρισμό, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σπαταλήσεις άσκοπο χρόνο και να χαλάσεις το υπάρχον σχήμα τους.

4. Το πινέλο δεν πρέπει ποτέ να κοιτάει προς τα επάνω όσο το πλένουμε, με αυτόν τον τρόπο θα καταλήξεις να χάνεις πολλά τριχάκια κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το πλύσιμο.

5. Τέλος, μην αφήνεις τα πινέλα σου μούσκεμα να στεγνώσουν, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τα στραγγίζεις καλά για να αποφύγεις τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα της υγρασίας.