3 μυστικά για να σβήσεις τα σημάδια του χρόνου με το μακιγιάζ - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

3 μυστικά για να σβήσεις τα σημάδια του χρόνου με το μακιγιάζ

Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Το μακιγιάζ έχει τη δύναμη με τις σωστέ κινήσεις να αναδείξει τον ομορφότερό μας εαυτό, να μας μεταμορφώσει αλλά και να «σβήσει» το σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό μας. Παρακάτω θα βρεις 3 μυστικά που θα σε βοηθήσουν να αφαιρέσεις μερικά χρόνια από την εμφάνισή σου.

Προετοίμασε το πρόσωπό σου
Αφού εφαρμόσεις την ενυδατική σου κρέμα και πριν το foundation άπλωσε ένα primer ματιών. Αυτό θα σε βοηθήσει να απαλύνεις τις γραμμές στα μάτια αλλά και να αποχρωματίσεις τυχόν δυσχρωμίες στα βλέφαρα. Το ίδιο ισχύει και με το primer προσώπου που θα μειώσει τους διεσταλμένους πόρους και τις λεπτές γραμμές.

Προτίμησε απαλές σκιές σε ζεστούς φυσικούς τόνους
Υπάρχουν σίγουρα πολλές εντυπωσιακές αποχρώσεις σκιών, δεν είναι όμως οι ιδανικές όταν ο στόχος μας είναι να κρύψουμε τις ατέλειες. Αντίθετα θα καταφέρουν να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω μας για τους λάθος λόγους γιατί το αποτέλεσμα θα είναι «βαρύ». Οι ιδανικές αποχρώσεις είναι αυτές σε φυσικούς τόνους και στην απαλή τους εκδοχή. Προτίμησε δηλαδή τα πιο ανοιχτά και απαλά χρώματα μιας παλέτας σκιών.

Πρόσεξε τα φρύδια σου
Όσο μεγαλώνουμε τα φρύδια μας αραιώνουν και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που προσθέτει χρόνια στο πρόσωπό μας. Χρησιμοποίησε ένα τζελ φρυδιών για να τα χτενίσεις και να τα κάνεις να φαίνονται πιο πυκνά. Στη συνέχεια γέμισε τυχόν κενά με ένα μολύβι φρυδιών στην ίδια απόχρωση με τα φρύδια σου.