Χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας;

Τρίτη, 11 Μαϊος 2021

Χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας;

Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνει ο περισσότερος κόσμος όσον αφορά τη φροντίδα του προσώπου είναι πως περιορίζει το skincare στον καθαρισμό, την ενυδάτωση και τη νυχτερινή αναδόμηση, ενώ ξεχνάει το βασικότερο: την προστασία. Ο ήλιος είναι αποδεδειγμένα ο μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας μας, και οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την πρόωρη γήρανσή της, την εμφάνιση σημαδιών και πανάδων και την απώλεια της λάμψης, ακόμα και σε νεανικές ηλικίες. Σε περιπτώσεις παρατεταμένης έκθεσης δε, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε καρκίνο του δέρματος. 

Το αντηλιακό είναι ο δυνατότερός μας σύμμαχος; Φυσικά, αλλά πρέπει να γίνεται και σωστή χρήση του! 

1. Πρέπει να βάζουμε αντηλιακό μισή ώρα πριν βγούμε από το σπίτι.  

2. Αντηλιακό δεν βάζουμε μόνο στην παραλία. Η έκθεση στον ήλιο μας βρίσκει παντού, στον δρόμο, στο αυτοκίνητο, στη βεράντα, ακόμη και μέσα στο σπίτι μας. Το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες των ηλεκτρικών συσκευών που χρησιμοποιούμε επιταχύνουν τη γήρανση και το αντηλιακό είναι απαραίτητο για να προστατευτούμε. 

Χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας;

3. Για να είναι δραστικό το αντηλιακό χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε κάθε δύο ώρες, αλλά και κάθε φορά που βγαίνουμε από το νερό. Ακόμη και τα προϊόντα που είναι water resistant. 

4. Όταν εφαρμόζετε το αντηλιακό σας πρέπει να προσέχετε να καλύπτετε κάθε περιοχή του προσώπου, χωρίς να αφήνετε κενά, καθώς τα αντηλιακά προϊόντα είναι αποτελεσματικά σε συγκεκριμένες δόσεις.

5. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να «παραπονεθεί» το σώμα σας για να βάλετε αντηλιακό. Η ζημιά στο δέρμα γίνεται από την πρώτη στιγμή που εκτίθεστε στον ήλιο και συνεχίζει ακόμη και αν δεν φαίνεται αμέσως. 

6.  Είναι αλήθεια πως η βιταμίνη D είναι απαραίτητη αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την απρόσκοπτη έκθεση στον ήλιο. Για να αποκτήσετε αυτή τη βιταμίνη σωστά παίζει ρόλο η μέρα, το χρώμα της επιδερμίδας, η ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας που θα απορροφήσετε και η εποχή του χρόνου.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula