Τα μαλλιά σου εκτός από το ότι μπερδεύονται υπερβολικά, δε μακραίνουν κιόλας;

Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021

Τα μαλλιά σου εκτός από το ότι μπερδεύονται υπερβολικά, δε μακραίνουν κιόλας;

Πάμε να δούμε τι συμβαίνει! Πώς δημιουργείται και πως θεραπεύεται η ψαλίδα; 

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Όπως φαντάζομαι ήδη γνωρίζεις ότι το μεγαλύτερο ποσοστό μιας τρίχας, αποτελείται από κερατίνη. Ο λόγος που τα μαλλιά «σπάνε» είναι επειδή η κερατίνη καταπονείται τόσο πολύ που πια δεν μπορεί να συγκρατήσει τις άκρες, στη σωστή τους δομή! Οι λόγοι; Τα καταπονείς τόσο πολύ, που πια δεν αντέχουν άλλο!

Τα θερμικά εργαλεία σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, η συχνή και μερικές φορές καθημερινή τους χρήση, οι ακατάλληλες βούρτσες για ξεμπέρδεμα αλλά και ίσιωμα, η μη χρήση θερμό- προστατευτικών προϊόντων, η μη χρήση μαλακτικής κρέμας ή μάσκας (γιατί στα «βαραίνει»), είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς λόγους.

Και δεν αναφέρω τις τεχνικές εργασίες (βαφή,ανταύγειες κλπ) γιατί στα τόσα χρόνια εμπειρίας μου τα άτομα στα οποία έχω δει απίστευτη ψαλίδα είναι ηλικίας 16-18 χρονών που τις περισσότερες φορές δεν έχουν επεξεργαστεί με τεχνικές τα μαλλιά τους.

Ο μόνος τρόπος να απομακρύνεις τη ψαλίδα είναι το ψαλίδι!

Υπάρχουν τρόποι να καθαρίσεις την ψαλίδα σου, χωρίς να σου φύγει μάκρος! Ρώτα τον κομμωτή σου, αν και λίγο καθάρισμα στις άκρες δε νομίζω να  σε ενοχλήσει μπροστά στο αποτέλεσμα!

Τα μαλλιά σου εκτός από το ότι μπερδεύονται υπερβολικά, δε μακραίνουν κιόλας;

Η συντήρηση 
1. Συχνή επίσκεψη στον κομμωτή σου! Τουλαχιστον κάθε 2-2,5 μήνες καθάρισμα στις άκρες.

2. Εχεις κάποια «φίλη» που δε συμπαθείς και τόσο; Χάρισε της την πρέσα σου!!

3. Ενυδάτωσε τα μαλλιά σου. Ο κυριότερος λόγος που σπάνε τα μαλλια σου είναι η αφυδάτωση! Επένδυσε σε σωστά,επαγγελματικά προϊόντα! Παρε μια έξτρα ενυδατική μάσκα, την οποία θα χρησιμοποιείς σε μήκη και άκρες. Δύο φορές το μήνα επισκέψου τον κομμωτή σου και ζήτα θεραπείες ενυδάτωσης, πίστεψε με θα δεις μεγάλη διαφορά. Πάντα, πριν τη χρήση οποιουδήποτε  θερμικού εργαλείου, να χρησιμοποιείς θερμό- προστατευτικά προϊόντα!

4. Κάνε θεραπεία κεράτινης! Στην ουσία θα σου «χτίσει» εξωτερικά την τρίχα με κερατίνη και θα σου χαρίσει ένα λείο αποτέλεσμα. Επίσης θα γλιτώσεις και από τα χρονοβόρα και επίπονα ισιώματα!!

Brighten up your Inbox

xoxo Roula