Σαλικυλικό ή Γλυκολικό οξύ: Διάλεξε το σωστό συστατικό για την κρέμα σου!

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Σαλικυλικό ή Γλυκολικό οξύ: Διάλεξε το σωστό συστατικό για την κρέμα σου!

Ξέρεις πως το σαλικυλικό και το γλυκολικό οξύ είναι δυο συστατικά τα οποία μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την όψης της επιδερμίδας μας; Ας δούμε τι μας προσφέρει το καθένα.

Το σαλικυλικό οξύ συνίσταται κυρίως στις ακνεϊκές επιδερμίδες εξαιτίας της κερατολυτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης του. Βοηθάει πολύ στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και του σμήγματος από την επιφάνεια της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα περιορίζει και τις κοκκινίλες ακμής. Καλό είναι να γίνεται στοχευμένα η τοποθέτηση του, γιατί υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει ξηρότητα, ερεθισμό και ξεφλούδισμα σε σημεία που δεν επιθυμείτε.

Σαλικυλικό ή Γλυκολικό οξύ: Διάλεξε το σωστό συστατικό για την κρέμα σου!

Το γλυκολικό οξύ και αυτό διαθέτει κερατολυτική δράση. Δεν εισχωρεί στους πόρους, όμως κάνει βαθιά απολέπιση στις επιφανειακές στοιβάδες της επιδερμίδας. Συνήθως συναντάμε το γλυκολικό οξύ σε κρέμες που βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων, τη χρωματική ομοιομορφία του δέρματος, την απομάκρυνση της λιπαρότητας και τη μείωση των σημαδιών ακμής. Παρόλες τις θετικές του δράσεις χρειάζεται προσοχή στη χρήση του καθώς μπορεί η υπερβολική χρήση ή κρέμες με υψηλή συγκέντρωση γλυκολικού οξέως να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα. Συνιστάται να το χρησιμοποιείτε στη βραδινή σας περιποίηση και τις επόμενες μέρες να μην παραλείπετε το αντηλιακό σας.

Κορίτσια μου πριν αποφασίσετε πιο συστατικό θέλετε να περιέχει η κρέμα σας, να ρωτήσετε τον δερματολόγο σας! 

Brighten up your Inbox

xoxo Roula