Προστατεύστε τα νύχια σας από το κρύο με 4 κινήσεις

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Προστατεύστε τα νύχια σας από το κρύο με 4 κινήσεις

Γράφει η nail artist, Άννα Αλμπάνη 

Τοσο το δέρμα όσο και τα νύχια σας χρειάζονται προστασία κατά τις κρύες μέρες του χειμώνα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η συνεχόμενη η ξηρασία στους θερμαινόμενους χώρους, ταλαιπωρούν το δέρμα σας, το ερεθίζουν ενώ κάνουν τα νύχια σας αδύναμα και ευθραστα. Με 4 απλές κινήσεις μπορείτε να χτίσετε την κατάλληλη ασπίδα ενάντια στο κρύο. Aπλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Ενυδάτωση
Η ξηρασία που μπορεί να επέλθει από κλιματιστικά σε κλειστούς χώρους, θα κάνουν τις παρανυχίδες σας ευαίσθητες και επιρρεπείς στο ξεφλούδισμα. Ενυδατώστε τη γύρω περιοχή με ειδικές κρέμες ή λαδάκι εμπλουτισμένο με βιταμίνες. Παράλληλα, ενυδατώνετε τον οργανισμό σας και από  μέσα. Πίνετε πολλά υγρά. Είναι εξίσου σημαντικό όσο και το καλοκαίρι. 

Προστατεύστε τα νύχια σας από το κρύο με 4 κινήσεις

Γάντια
Κάνει κρύο; Φορέστε γάντια. Τα δάχτυλα μας μένουν εκτεθειμένα σε χαμηλές θερμοκρασίες γυμνά, όταν την ίδια στιγμή προστατεύουμε όλο το υπόλοιπο σώμα μας με ζεστά ρούχα. Τα γάντια θα εμποδίσουν τον κρύο αέρα να αφυδατώσει τα νύχια και το δέρμα σας.

Λιμάρετε προς την ίδια κατεύθυνση
Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί, είναι να λιμάρουν με φορά δεξιά-αριστερά με αποτέλεσμα να τα νύχια να γίνονται πιο εύθραστα και να σπάνε. Η λίμα πρέπει να ακολουθεί μία κατεύθυνση ώστε να αποφύγερε το ξεφλούδισμα. Επίσης, καλό θα ήταν να μην λιμάρετε  τα νύχια μετά το ντους, ή αφότου τα έχετε πλύνει γιατί η υγρασία θα τα κάνει να σπάσουν ευκολότερα.

Προστατεύστε τα νύχια σας από το κρύο με 4 κινήσεις

Προσοχή στο αφαιρετικό 
Καθώς το κύριο πρόβλημα το χειμώνα είναι η έλλειψη φυσικής λιπαρότητας στο δέρμα μας, θα ήταν σοφό να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με ασετόν για να αφαιρέσετε το βερνίκι σας, που αφυδατώνουν και ταλαιπωρούν την πλάκα του νυχιού.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula