Πότε ανανεώνω την αντηλιακή μου;

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Πότε ανανεώνω την αντηλιακή μου;

Το να βάλουμε αντηλιακό το πρωί και μετά τέλος, είναι ένα λάθος που πολλές κάνουμε. Όσο λάθος είναι και ο μύθος να ανανεώνετε το αντηλιακό σας κάθε μισή ώρα στην παραλία. Η κάθε περίσταση και ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες.

Σε γενικές γραμμές η ανανέωση του αντηλιακού, όταν βρισκόμαστε στη θάλασσα, πρέπει να γίνεται πιο συχνά στο πρόσωπο και όχι τόσο στο σώμα. Ένας κανόνας, όμως, που πρέπει να ακολουθούμε όλοι είναι να βάζουμε αντηλιακό τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την έκθεση μας στον ήλιο.

Όταν φτάσεις στην παραλία μπορείς να ξαναπροσθέσεις αντηλιακό, επιμένοντας και βάζοντας περισσότερο στα ευαίσθητα σημεία όπως είναι οι ώμοι, το στήθος και φυσικά το πρόσωπο. 

Πότε ανανεώνω την αντηλιακή μου;

Αν είσαι από τους τύπους που μπαινοβγαίνουν συνέχεια στη θάλασσα τότε πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου κάθε 2η βουτιά αν είναι αδιάβροχο, ενώ αν όχι μετά από κάθε βουτιά. Αλλιώς, αν είσαι δηλαδή τύπος της ξαπλώστρας και απολαμβάνεις περισσότερο τη θέα της θάλασσας, τότε μπορείς να ανανεώσεις ακόμα και 2 ώρες μετά.

Το πρόσωπο όπως είπαμε θέλει extra προσοχή, έτσι καλό είναι να ανανεώνεις μετά από κάθε βουτιά ή ανά 30 λεπτά όταν είσαι στην παραλία.

Αυτοί είναι κανόνες που δεν θέλω ποτέ να ξεχνάτε, γιατί ο ήλιος είναι μία απόλαυση που όμως δαγκώνει.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula