Πως θα καθαρίσουν πλήρως τα πινέλα της βάσης μας

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

Πως θα καθαρίσουν πλήρως τα πινέλα της βάσης μας

Εμπειρικά μπορώ να σας πω πως ένα από τα πιο δύσκολα πινέλα όσον αφορά τον καθαρισμό είναι αυτό του foundation. Είτε επιλέξετε ένα kabuki brush, είτε ένα πιο σφικτό, είτε οποιαδήποτε άλλο πινέλο σίγουρα θα δυσκολευτείτε να το καθαρίσετε τέλεια. Σας έχω μερικά tips που εφαρμόζω και εγώ για να έχω πεντακάθαρα πινέλα.

1. Επέλεξε να πλύνεις τα πινέλα σου μετά την χρήση. Όσο λιγότερο χρόνο αφήσεις το πινέλο σου με το makeup να κάτσει, τόσο πιο εύκολο είναι να απομακρύνεις τα υπολείμματα βάσης από αυτό.

2. Μην το πλύνεις απλά με σαπούνι και νερό. Εγώ διαλέγω να το πλένω πρώτα με ένα micellar νεράκι που έχω παρατηρήσει πως απομακρύνει πολύ εύκολα και γρήγορα το makeup από τα πινέλα μου.

Πως θα καθαρίσουν πλήρως τα πινέλα της βάσης μας

3. Προτίμησε το ζεστό νερό. Το foundation λιώνει με τη ζέστη, έτσι το ζεστό νερό είναι το πιο κατάλληλο για να απομακρύνεις το makeup από το πινέλο τελείως.

4. Το σαπούνι των χεριών είναι ένα ακόμα πολύ καλό τρόπος για να καθαρίσει πλήρως το πινέλο μας. Πάρε μία πλάκα σαπουνιού και τρίψε επάνω της το πινέλο σου με κυκλικές κινήσεις και κάτω από ζεστό νερό και τόσο απλά και γρήγορα θα καθαρίσεις ακόμα και το επίμονο πινέλο.

5. Εννοείται πως τα προϊόντα της αγοράς έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για αυτόν τον σκοπό και θα βοηθήσουν πολύ στον καθαρισμό των πινέλων σας.

6. Τέλος, αν δεν έχεις χρόνο απομάκρυνε το μεγαλύτερο μέρος του foundation που έχει απομείνει στο πινέλο με ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ. 

Πως θα καθαρίσουν πλήρως τα πινέλα της βάσης μας

Τα ίδια tips ισχύουν και για όσες επιλέγετε να χρησιμοποιείτε πινέλα για το concealer σας.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula