Πώς θα κάψουμε αποτελεσματικά το λίπος στην κοιλιά;

Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021

Πώς θα κάψουμε αποτελεσματικά το λίπος στην κοιλιά;

Θέλετε να κάψετε το λίπος της κοιλιάς; Η κοιλιακή χώρα είναι αναμφίβολα η πιο προβληματική περιοχή στο σώμα όσον αφορά την συσσώρευση λίπους. Η κοιλιά μαζεύει λίπος σχεδόν χωρίς να το πάρουμε είδηση, αποδομώντας τη φυσική ισορροπία της περιοχής γύρω από τη μέση. Τι μπορούμε να κάνουμε; 

20′ αρκούν
Για να κάψετε λίπος αρχικά θα πρέπει να βάλετε το σώμα σας σε μια διαδικασία κίνησης. Δοκιμάστε να γυμνάζεστε για 20′ κάθε μέρα, είτε κάνοντας καρδιοαγγειακές ασκήσεις, είτε βάρη ή τρέξιμο. Αυτά τα 20′ μπορούν να επιταχύνουν το μεταβολικό ρυθμό, ενεργοποιώντας την καλή κυκλοφορία του αίματος. Δοκιμάστε και γρήγορα αερόβια workouts με άλματα στον αέρα (jumping jacks).

Όχι στα αμέτρητα ροκανίσματα
Είναι μύθος πως όσο πιο πολλούς κοιλιακούς κάνετε, τόσο πιο γραμμωμένη κοιλιά θα έχετε. Οι σμιλεμένοι κοιλιακοί προέρχονται από ένα συνδυασμό ασκήσεων, καθώς ο στόχος είναι η συνολική ενδυνάμωση του κορμού και του σώματος. Μείνετε πιστές στο πρόγραμμά σας και ακολουθήστε την προπόνηση που σας ευχαριστεί, είτε είναι αερόβια, είτε χορός ή απλά γρήγορο περπάτημα στο πάρκο. 

Πώς θα κάψουμε αποτελεσματικά το λίπος στην κοιλιά;

Ναι στις ισομετρικές ασκήσεις
Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ξεχάσουμε τους παραδοσιακούς κοιλιακούς και να προτιμήσουμε ασκήσεις όπως η σανίδα, η οποία όχι μόνο ενδυναμώνει την περιοχή της κοιλιάς και τον κορμό, αλλά βοηθά και στην καλύτερη ισορροπία. Δοκιμάστε πολλές παραλλαγές του plank workout, όπως η πλαϊνη σανίδα, η σανίδα με τα χέρια εναλλάξ στον αέρα, η σανίδα με τα πόδια εναλλάξ και λυγισμένα προς τα έξω.

Καλοί υδατάνθρακες και καθαρή πρωτεΐνη
Η σωστή διατροφή φυσικά και παίζει ρόλο για να χτίσουμε επίπεδη κοιλιά. Σημασία έχουν και οι ποσότητες που προσθέτετε στο πιάτο σας, αλλά και οι τροφές. Προσθέστε στο διαιτολόγιό σας καλούς υδατάνθρακες όπως φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά και αποφύγετε το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά, τα αναψυκτικά με ζάχαρη, τις επεξεργασμένες τροφές. Συνδυάστε τους υδατάνθρακες με τις σωστές πηγές πρωτεϊνών, όπως το αυγό, το κοτόπουλο ή στήθος γαλοπούλας, ο σολομός.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula