Πώς θα απαλλαγείτε μια για πάντα από τα μαύρα στίγματα

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021

Πώς θα απαλλαγείτε μια για πάντα από τα μαύρα στίγματα

Κάνε τακτική απολέπιση

Πριν κάνετε απολέπιση, τοποθετήστε ένα ζεστό πανί στο πρόσωπό σας για πέντε λεπτά για να προσπαθήσετε να ανοίξετε τους πόρους. Στη συνέχεια, κάντε απολέπιση με απαλές, κυκλικές κινήσεις χωρίς να ασκείτε υπερβολική πίεση στο πρόσωπο. Επικεντρωθείτε σε προβληματικές περιοχές όπου το ξηρό δέρμα και οι φραγμένοι πόροι μπορεί να είναι τα πιο έντονα, όπως στη μύτη και τα μάγουλα, πριν ξεπλύνετε πλήρως το
πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Κάντε απολέπιση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα (ή μία φορά, για ευαίσθητο δέρμα) για να αποφύγετε την επιδείνωση και την ξηροδερμία.

Πώς θα απαλλαγείτε μια για πάντα από τα μαύρα στίγματα

Εφαρμόστε τοπικά ρετινόλη

Για να συρρικνωθούν οι πόροι ακόμη πιο αποτελεσματικά συνίσταται να φοράτε μακιγιάζ που δεν καλύπτει απόλυτα και να εφαρμόζετε ρετινόλη. Η ρετινόλη, μαζί με την τακτική απολέπιση μπορεί να αυξήσει τον κύκλο των κυττάρων, δημιουργώντας μια πιο ομαλή εμφάνιση του δέρματος. Εάν οι διευρυμένοι πόροι επιμένουν, μπορείτε να δοκιμάσετε τη μέθοδο του λέιζερ fraxel για να ενισχύσετε την παραγωγή κολλαγόνου. Εξομαλύνει την υφή του δέρματος ενώ με την αύξηση στην παραγωγή κολλαγόνου σφίγγει και αναζωογονεί το δέρμα.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula