Πώς να περιορίσεις την κυτταρίτιδα; Απέφυγε αυτές τις τροφές

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Πώς να περιορίσεις την κυτταρίτιδα; Απέφυγε αυτές τις τροφές

Η εμφάνιση κυτταρίτιδας είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες. Μπορούμε όμως να περιορίσουμε την εμφάνιση της με την αποφυγή κάποιων τροφών.

Sugar free τρόφιμα
Το πρόβλημα με τις συγκεκριμένες τροφές, είναι πως ενώ όντως δεν περιλαμβάνουν ζάχαρη, έχουν επιπλέον συντηρητικά και γλυκαντικά, τα οποία ενισχύουν την αποθήκευση λίπους και τη δημιουργία κυτταρίτιδας.

Επεξεργασμένο αλάτι
Το αλάτι περιέχει το χλωριούχο νάτριο που προκαλεί έντονη κατακράτηση υγρών, ενώ δεν βοηθάει καθόλου την κυκλοφορία του αίματος. Ωστόσο, το θαλασσινό αλάτι το οποίο μπορούμε να το θρυμματίζουμε με έναν ειδικό μύλο είναι μία καλύτερη επιλογή.

Πώς να περιορίσεις την κυτταρίτιδα; Απέφυγε αυτές τις τροφές

Αλκοόλ και αναψυκτικά
Τα αλκοολούχα ποτά, όπως και τα αναψυκτικά συνιστούν έναν ακόμη παράγοντα που επηρεάζει τη συσσώρευση κυτταρίτιδας στο σώμα μας, μιας και περιέχουν αρκετή ζάχαρη στη σύστασή τους. Εκτός από τις επιπλέον θερμίδες που αυξάνουν το βάρος μας και προκαλούν έντονη κατακράτηση υγρών και αυξάνουν το λίπος σε ορισμένα σημεία, όπως οι γλουτοί και η κοιλιά.

Γιαούρτι
Το γιαούρτι μπορεί να είναι μία τροφή που ενισχύει την κυτταρίτιδα, ωστόσο, τα επεξεργασμένα γιαούρτια διαθέτουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης, ακόμη και αν αναγράφουν στη συσκευασία πως έχουν 0% λιπαρά. Μία καλή εναλλακτική σε αυτή την περίπτωση είναι το πρόβειο μη στραγγισμένο γιαούρτι.

Λευκό ψωμί
Τα περισσότερα προϊόντα που παράγονται από αλεύρι έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη  που ενισχύει τη συσσώρευση του λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν να επιλέγουμε προϊόντα ολικής άλεσης και πολύσπορο ψωμί.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula