Πώς να “ξεφορτωθείτε” τους έντονους πόρους

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Πώς να “ξεφορτωθείτε” τους έντονους πόρους

Tο λιπαρό δέρμα είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό. Για την ακρίβεια, κάποιοι γεννιούνται με μεγεθυμένους σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι ευθύνονται για την αυξημένη παραγωγή σμήγματος και για όλα τα επακόλουθά τους, όπως γυαλάδα, αλλά και για τα μαύρα στίγματα ή τα σπυράκια, που υποδηλώνουν ύπαρξη ακμής.

Όσες γυναίκες, βέβαια, έχουν λιπαρό δέρμα, έχουν και ένα σημαντικό προτέρημα! Tο λιπαρό δέρμα «σπάει» δυσκολότερα από ό,τι οποιοσδήποτε άλλος τύπος δέρματος. Mη νιώθετε, λοιπόν, και τόσο άτυχες αν έχετε λιπαρό δέρμα, αρκεί να το φροντίζετε σωστά. Παρόλα αυτά για να “ξεορτωθείτε” τους έντονους πόρους σας έχω την λύση:

Πώς να “ξεφορτωθείτε” τους έντονους πόρους

Ακολουθήστε μια σωστή καθημερινή φροντίδα προσώπου

Είναι το πρώτο και βασικό βήμα για να έχετε τους πόρους υπό τον έλεγχό σας, μειώνοντας σταδιακά την εμφάνισή τους και περιορίζοντας την άσχημη εικόνα τους. Προσέξτε όμως τα προϊόντα που θα επιλέξετε. Καλό θα ήταν να περιέχουν γλυκολικό και σαλικυλικό οξύ, που έχουν την ιδιότητα να σφίγγουν το δέρμα και να δίνουν λάμψη. Η ρετινόλη είναι επίσης ένα πολύ καλό συστατικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος του όγκου των πόρων, με προσοχή όμως καθώς καμιά φορά το δέρμα κάνει καιρό να συνηθίσει τη δράση της.

Πώς να “ξεφορτωθείτε” τους έντονους πόρους

Επεμβατική λύση με λέιζερ

Είναι ένας σύγχρονος τρόπος αντιμετώπισης των πόρων. Οργανωμένα ινστιτούτα ομορφιάς διαθέτουν το συγκεκριμένο μηχάνημα λέιζερ, δίνοντας άμεση λύση στο πρόβλημα.

Πώς να “ξεφορτωθείτε” τους έντονους πόρους

Περιποίηση στο σπίτι

Κάντε peeling και εφαρμόστε μία μάσκα από άργιλο, η οποία θα απομακρύνει το σμήγμα και το νερό από τους πόρους, κάνοντάς τους λιγότερους ευδιάκριτους, με αποτέλεσμα να δείχνει η επιδερμίδα πιο λεία και σφριγηλή.

Πώς να “ξεφορτωθείτε” τους έντονους πόρους

Το κατάλληλο μακιγιάζ

Ίσως να μην μπορείτε να “ξεφορτωθείτε” ολοκληρωτικά τους πόρους αλλά σίγουρα μπορείτε να τους καμουφλάρετε με το κατάλληλο μακιγιάζ. Το κατάλληλο primer μπορείς να κάνεις τους πόρους να εξαφανιστούν και να μην φαίνονται. Μπορεί να σώσει την κατάσταση, καθώς θα γεμίσει τους πόρους, δημιουργώντας έναν λείο καμβά για το μακιγιάζ που θα ακολουθήσει. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το foundation με ένα βρεγμένο beauty blender για την κατάλληλη κάλυψη.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula