Πώς να κάνεις πιο αποτελεσματική τη γυμναστική σου

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Πώς να κάνεις πιο αποτελεσματική τη γυμναστική σου

Η σωματική άσκηση είναι μία από τις πιο ευεργετικές δραστηριότητες που μπορούμε να επιλέξουμε καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση της υγείας μας τόσο της σωματικής όσο και της ψυχολογικής. Πώς όμως θα γίνει πιο αποτελεσματική η γυμναστική ή περισσότερο δελεαστική για εσένα που αν και θέλεις να γυμναστείς νιώθεις ότι δεν έχεις πολλή διάθεση;

Πιες έναν καφέ πριν τη γυμναστική.
Η καφεΐνη βοηθάει στην αφύπνιση του οργανισμού και προσφέρει ενέργεια που είναι απαραίτητη για την άσκηση που θα ακολουθήσει. Καλύτερο είναι να πιεις τον καφέ σου μισή ώρα πριν τη γυμναστική.

Επίλεξε την άσκηση που σου ταιριάζει.
Υπάρχουν πολλά είδη γυμναστικής και εννοείται δε ταιριάζουν όλα σε όλους. Γι’ αυτό διάλεξε το είδος άσκησης που πρώτον μπορείς να ανταπεξέλθεις και δεύτερον προσφέρει τα αποτελέσματα που θες.

Πώς να κάνεις πιο αποτελεσματική τη γυμναστική σου

Βάλε μουσική.
Η μουσική κατά τη διάρκεια της γυμναστικής κάνει πιο ευχάριστη τη διαδικασία και ανεβάζει τη διάθεση.

Κάνε πιο μικρά διαλείμματα.
Όταν το διάλειμμα είναι πολύ μικρό, η ένταση της άσκησης αυξάνεται, ο καρδιακός παλμός διατηρείται σταθερά σε υψηλά επίπεδα και κατά συνέπεια καις περισσότερες θερμίδες. Έτσι, το σώμα εκπαιδεύονται στο να δουλεύουν πιο σκληρά.

Κλείσε το κινητό.
Το κινητό είναι ένας παράγοντας που μπορεί εύκολα να αποσπάσει την προσοχή και να αποσυντονίσει. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το κλείσεις για όση ώρα κάνεις την άσκηση σου.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula