Πώς να είσαι καταλλήλως προετοιμασμένη…για ‘απρόοπτα’ στην παραλία

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020

Πώς να είσαι καταλλήλως προετοιμασμένη…για ‘απρόοπτα’ στην παραλία

Το καλοκαίρι κυλάει, οι μέρες ζεσταίνουν όλο και περισσότερο και οι επισκέψεις στην παραλία γίνονται όλο και πιο συχνές. Ξέρω πως όταν πηγαίνετε στη θάλασσα, θέλετε να χαλαρώσετε από όλες τις έγνοιες σας και να περάσετε όμορφες στιγμές. Κάτι, όμως, απρόοπτο είναι εύκολο να συμβεί στην παραλία και για αυτόν το λόγο θα σας προετοιμάσω καταλλήλως για να αντιμετωπίσετε μικροδυσκολίες που ίσως τύχουν.

Ηλίαση
Η ηλίαση είναι μία από τις πιο συχνές επιπτώσεις που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο. Για να αποφύγετε την ηλίαση φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας καπέλο, αντηλιακό και γυαλιά ηλίου, αλλά και μπουκαλάκι με νερό για να μην αφυδατωθείτε. Και σε περίπτωση που νιώσετε αδιαθεσία να απομακρυνθείτε από τον ήλιο και να ενυδατωθείτε.

Πώς να είσαι καταλλήλως προετοιμασμένη…για ‘απρόοπτα’ στην παραλία

Ηλιακό έγκαυμα
Το έγκαυμα από τον ήλιο είναι και αυτό ένα από τα προβλήματα που πολύ συχνά συμβαίνουν ιδιαίτερα αν δε χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας. Καλό θα ήταν να έχετε κάποια ενυδατική κρέμα για εγκαύματα σε περίπτωση που ερεθιστεί η επιδερμίδα σας.

Τσιμπήματα
Τα τσιμπήματα είτε μέσα στη θάλασσα, είτε έξω είναι κάτι που όλους μας ανησυχούν. Είτε αν μας τσιμπήσει κάποιο έντομο ενώ καθόμαστε στην παραλία, είτε αν ενώ βρισκόμαστε μέσα στη θάλασσα πατήσουμε κάποιον αχινό ή μας τσιμπήσει κάποια μέδουσα είναι απαραίτητο να έχουμε μαζί μας κάποιο προϊόν για τσιμπήματα όπως αμμωνία, αλλά και κάποιο τσιμπιδάκι για να αφαιρέσουμε αγκάθια από πιθανό τσίμπημα αχινού.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν μετά από κάποιο απρόοπτο να επισκεφτείτε κάποιο  κοντινό φαρμακείο.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula