Πως να αφαιρέσεις τη περιττή ποσότητα foundation

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

Πως να αφαιρέσεις τη περιττή ποσότητα foundation

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι να μας έχει πέσει παραπάνω προϊόν από όσο θέλαμε στο foundation μας, είτε από απροσεξία, είτε επειδή δεν ξέρουμε το προϊόν που χρησιμοποιούμε. Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε όταν το έχουμε ήδη βάλει στο πρόσωπό μας και δεν θέλουμε να ξεβαφτούμε;

Πως να αφαιρέσεις τη περιττή ποσότητα foundation

Προσοχή, μην αρχίζεις να το βγάζεις με τα χέρια σου, γιατί έτσι μπορεί να πάρεις περισσότερη ποσότητα από αυτή που έχεις υπολογίσει και να μεταφέρεις μικρόβια στο πρόσωπο σου.

Η πρώτη λύση είναι να κατεβάσουμε τη περιττή ποσότητα στο λαιμό και να σβήσουμε και στα αυτιά μας. Είναι σημεία που πολλές φορές ξεχνάμε ή δεν υπολογίζουμε, έτσι δεν σπαταλάμε προϊόν και κάνουμε σωστό μακιγιάζ ταυτόχρονα.

Μία δεύτερη λύση είναι να πάρεις ένα χαρτομάντιλο και πριν στεγνώσει το προϊόν στο πρόσωπο, με ταμποναριστές κινήσεις να αφαιρέσεις τη περιττή ποσότητα ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου. Ενώ στη συνέχεια κάνε καλό blend ξανά με το πινέλο ή το σφουγγαράκι που χρησιμοποίησες και πριν.

Πως να αφαιρέσεις τη περιττή ποσότητα foundation

Ακόμα καλύτερη επιλογή είναι ένα νέο, αχρησιμοποίητο  σφουγγαράκι. Τα σφουγγαράκια έχουν την ιδιότητα να απορροφούν μία ποσότητα προϊόντος, έτσι όταν ταμπονάρεις με ένα καθαρό σφουγγαράκι το πρόσωπο σου, η περιττή ποσότητα θα απορροφηθεί και δεν θα χρειαστεί να κάνεις extra blending.

Τα ίδια tips μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αν θέλεις να κάνεις το foundation σου να φαίνεται πιο φυσικό.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula