Ποια καλλυντικά πρέπει να πετάξεις και γιατί

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ποια καλλυντικά πρέπει να πετάξεις και γιατί

Κορίτσια μου ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για κάτι που ξεχνάμε να κάνουμε και αυτό είναι να πετάμε κάποια καλλυντικά. Ιδιαίτερα για εμάς που υπερλατρεύουμε τα καλλυντικά είναι μία διαδικασία που δεν αντέχουμε, σχεδόν μας πονάει μπορώ να πω.

Είναι μία διαδικασία στην οποία θα πρέπει να μπαίνετε αρκετά συχνά, ιδίως αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα. Μην ξεχνάτε πως τα προϊόντα έχουν άμεση επαφή με την επιδερμίδα μας και πρέπει να είναι καλά και να μην έχει λήξει η διάρκεια ζωής τους.

Ποια καλλυντικά πρέπει να πετάξεις και γιατί

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να βλέπεις τις ετικέτες. Πάντα στα προϊόντα αναγράφεται πόσους μήνες ή  και χρόνια μπορείς να χρησιμοποιείς ένα προϊόν από τη στιγμή που θα το ανοίξεις. Φυσικά και δεν θα πάθεις κάτι αν έχουν περάσει κάποιες μέρες και δεν το είχες προσέξει, αλλά όσο νωρίτερα τα πετάξεις, τόσο καλύτερα για την επιδερμίδα σου. Αυτά στα οποία πρέπει να δόσεις μεγαλύτερη βάση είναι τα προϊόντα που βάζεις στα μάτια σου. 

Ποια καλλυντικά πρέπει να πετάξεις και γιατί

Πέραν όμως από την ημερομηνία λήξης, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που σου δείχνουν τι πρέπει να πεταχτεί. Τα καλλυντικά που δεν σου ταιριάζουν σε χρώμα. Τι τα κρατάς, αφού δεν τα φοράς και δεν υπάρχει περίπτωση να τα φορέσεις ποτέ; Αν τα λυπάσαι, δώρισε τα σε φίλες, σε γνωστές, οπουδήποτε. Δεν έχει νόημα να τα κρατήσεις, σου πιάνουν χώρο και στο τέλος απλά θα λήξουν.

 

Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα που δεν σας αρέσουν απλά. Δεν υπάρχει λόγος να τα κρατήσετε. Ξέρω είναι δύσκολο, όμως πρέπει. 

Brighten up your Inbox

xoxo Roula