Ποια είναι η σωστή περιποίηση για τις τρέσες μας

Δευτέρα, 28 Μαϊος 2018

Ποια είναι η σωστή περιποίηση για τις τρέσες μας

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τρέσες και πιο συγκεκριμένα για την περιποίηση τους. Μπορεί να μην τις προτιμάμε στην καθημερινότητα μας, αλλά πολλές από εμάς έχουμε κάπου καταχωνιασμένες μερικές για κάποιο special event. Ξέρουμε όμως ποια είναι η σωστή περιποίηση τους; Αν όχι, σας έχω έναν οδηγώ που θα σας βοηθήσει πολύ.

Χτένισμα
Πριν φορέσουμε την τρέσα καλό θα ήταν να την χτενίσουμε με μία ειδική χτένα που ξεμπλέκει χωρίς να φριζάρει τα μαλλιά. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και όταν την αφαιρούμε. Καλό θα ήταν να ξεκινάμε από τις άκρες και να ανεβαίνουμε σταδιακά προς το δέσιμο, όπως ακριβώς και με τα μαλλιά μας, έτσι θα γλιτώσουμε αρκετές τρίχες από το να μείνουν στη χτένα μας.

Ποια είναι η σωστή περιποίηση για τις τρέσες μας

Ενώ όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε θερμότητα για να κάνουμε κάποιο χτένισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη σιλικόνη για να σφραγίσει τα λέπια της τρίχας και να παραμείνει η τρίχα στη τρέσα λεία όπως όταν την αγοράσαμε.

Λούσιμο
Το λούσιμο της τρέσας είναι απαραίτητο όπως και στα πραγματικά μαλλιά μας. Το λούσιμο της τρέσας πρέπει να γίνεται με χλιαρό νερό και με προσοχή. Δεν πρέπει να τρίψουμε τις τρίχες και πρέπει να προσπαθήσουμε να μην μπερδευτούν καθόλου οι τρίχες μεταξύ τους. Το πιο σωστό σαμπουάν για αυτή τη δουλειά είναι κάποιο ενυδατικό, ώστε να ξεμπλέξει και τυχόν κομπάκια πολύ εύκολα.

Περιποίηση
Η μάσκα είναι ένα must κάθε φορά που λούζουμε τις τρέσες για να παραμείνουν λαμπερές και λείες. Η μάσκα δεν πρέπει να μπαίνει σε όλο το μήκος της τρέσας, αλλά μόνο στα 2/3 γιατί αν πέσει μάσκα στο δέσιμο μπορεί να χαλαρώσουν οι ραφές και να χάσουμε κάποιες τουφίτσες. Στραγγίζουμε πολύ καλά την τρέσα όταν ξεβγάλουμε τη μάσκα και την αφήνουμε να στεγνώσει πριν την ξεμπλέξουμε. Όταν έχουν φύγει τα πολλά νερά και η τρέσα μείνει νωπή μπορούμε να περάσουμε και λίγο ξηρό λαδάκι για τα μαλλιά για extra προστασία και λάμψη.

Ποια είναι η σωστή περιποίηση για τις τρέσες μας

Οι τρέσες καλό είναι να φυλάγονται στη συσκευασία τους όπως και τις πήραμε για περισσότερη ασφάλεια. Έτσι σίγουρα δεν θα χαλάσει το σχήμα τους και δεν θα μπερδευτούν οι τρίχες μεταξύ τους. Επίσης, μετά από κάθε χρήση πρέπει να αφαιρούμε τις τρέσες για να εκτίνουμε τον χρόνο ζωής τους.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula