Όσα θες να ξέρεις για το ξεφλούδισμα

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018

Όσα θες να ξέρεις για το ξεφλούδισμα

Αν είσαι λάτρεις της παραλία και κάθεσαι με τις ώρες κάτω από τον ήλιο, σίγουρα κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι ή και μετά το δέρμα σου αρχίζει να ξεφλουδίζει. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς και καταλήγεις να ερεθίζεις το δέρμα σου. Σου έχω μερικά tips που πρέπει να γνωρίζεις και να ακολουθείς κάθε φορά.

Η πρόληψη
Για να μην ξεφλουδίσεις πρέπει να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου πάρα πολύ ενυδάτωση και προστασία πριν πας στη παραλία. Ενώ το να έχεις κάνει scrub dry brushing σίγουρα είναι must

Όσα θες να ξέρεις για το ξεφλούδισμα

Πριν ξεφλουδίσεις
Πρέπει να έχεις φροντίσει όταν πηγαίνεις σπίτι μετά την παραλία να ενυδατώνεις το σώμα σου με πλούσιες ενυδατικές και after sun, ενώ σημαντικό είναι να μην κάνεις μπάνιο με κάποιο προϊόν που ξηραίνει την επιδερμίδα σου. Σημαντικό είναι να κλειδώσεις την υγρασία του σώματος σου, γιατί αυτό είναι και ο λόγος που ξεφλουδίζεις συνήθως, η έλλειψη δηλαδή της φυσικής υγρασίας του σώματος.

Όσα θες να ξέρεις για το ξεφλούδισμα

Το μετά
Όταν έχεις αρχίσει να ξεφλουδίζεις το δέρμα σου είναι πολύ ευαίσθητο, έτσι το να κάνεις scrub και να πλένεσαι με ένα σκληρό σφουγγάρι είναι ότι χειρότερο, θα ερεθιστεί το δέρμα σου και μπορεί να κάνει και πληγές άθελα σου. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν προσπαθήσεις να επιταχύνεις τη διαδικασία. Το καλύτερο είναι να ενυδατώσεις την επιδερμίδα με ένα ανακουφιστικό προϊόν που περιέχει αλόη, που προσφέρει ανάπλαση του δέρματος.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula