Όσα θες να ξέρεις για την θεραπεία κερατίνης

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

Όσα θες να ξέρεις για την θεραπεία κερατίνης

Στο Q&A που έκανα πριν από λίγες εβδομάδες κάποιες με ρωτήσατε για την γνώμη μου πάνω στην θεραπεία κερατίνης και η αλήθεια είναι πως ήταν από τα θέματα που δεν ήξερα τι να απαντήσω γιατί δεν το έχω δοκιμάσει. Ρώτησα όμως μερικούς φίλους μου ειδικούς και σε αυτό το άρθρο θα σας λύσω μερικές βασικές απορίες.

Τι είναι και τι προσφέρει;
Η θεραπεία κερατίνης στην ουσία αυτό που κάνει είναι να αναπληρώνει τα επίπεδα κερατίνης στην τρίχα μας, αναδομώντας τις κατεστραμμένες περιοχές της τρίχας. Στο μάτι μας αυτό φαίνεται από τα πιο ίσια και λαμπερά μαλλιά.

Όσα θες να ξέρεις για την θεραπεία κερατίνης

Πως γίνεται;
Η θεραπεία κερατίνης περιλαμβάνει κορεσμό των μαλλιών για 20λεπτά σε διάλυμα φορμαλδεΰδης για ίσιωμα. Στη συνέχεια στεγνώνουμε τα μαλλιά και περνάει ο κομμωτής με πρέσα ισιώματος τούφα τούφα. Ενώ όταν η θεραπεία κερατίνης γίνεται για λείανση της τρίχας δεν χρησιμοποιείται φορμαλδεΰδης για να εισχωρήσει η κερατίνη βαθιά μέσα στη τρίχα, ενώ η υπόλοιπη διαδικασία είναι η ίδια.

Τι γίνεται μετά;
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι πως για 3 περίπου ημέρες δεν πρέπει να λουστείς, ούτε να ταλαιπωρήσεις τα μαλλιά σου πιάνοντας τα σε κοτσίδες και κότσους. Η επίδραση της κερατίνης θα κρατήσει για 3 μήνες την πρώτη φορά, ενώ 4-6 την δεύτερη. Τα προϊόντα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις είναι όσα δεν περιέχουν θειικό άλας και καλό είναι να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου για να σου προτείνει ο ίδιος τα προϊόντα.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula