Όσα θέλετε να ξέρετε για την άσκηση το καλοκαίρι

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

Όσα θέλετε να ξέρετε για την άσκηση το καλοκαίρι

Μπορεί τα περισσότερα γυμναστήρια να έχουν κλείσει για διακοπές, όμως εμείς δεν τα παρατάμε και συνεχίζουμε να γυμναζόμαστε στο σπίτι ή και κάπου έξω. Τι πρέπει να ξέρουμε όμως για την γυμναστική αυτές τις πολύ ζεστές ημέρες;

Διάλεξε την κατάλληλη ώρα
Πολύ σημαντικό είναι να μην αφήσετε την γυμναστική για το βράδυ που θα είστε εξαντλημένοι και υπάρχει περισσότερη υγρασία στην ατμόσφαιρα, όπως λένε οι ειδικοί. Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί, τόσο για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας, όσο και για να πάρετε την ενέργεια που χρειάζεστε για την ημέρα σας.

Τα ρούχα
Δεν πρέπει το σώμα σας να πιέζεται και να ασφυκτιά, αφήστε το να αναπνεύσει διαλέγοντας τα κατάλληλα ρούχα. Ανάλαφρα ρούχα που επιτρέπουν στον ιδρώτα να εξατμιστεί και το σώμα σας να δροσιστεί.

Όσα θέλετε να ξέρετε για την άσκηση το καλοκαίρι

Ακούστε το σώμα σας
Είναι πολύ σημαντικό να μην πιέζεται τον εαυτό σας, τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου η ένταση στο σώμα μας όταν γυμναζόμαστε αυξάνεται κατά πολύ. Αν δείτε πως κουράζεστε ή δεν μπορείτε να κάνετε μία άσκηση, σταματήστε. Ενώ, πρέπει οπωσδήποτε να ενυδατώνετε το σώμα σας πολύ καλά και συνέχεια.

Το πρόγραμμα
Η προπόνηση σας πρέπει να αλλάζει αυτούς τους μήνες. Συχνά διαλείμματα, αερόβιες ασκήσεις και ασκήσεις συντήρησης της φόρμας μας είναι λίγα στοιχεία που πρέπει να καλύπτονται από το εκάστοτε πρόγραμμα.

Τέλος, η προστασία
Μην ξεχνάτε να προστατεύεστε από τον ήλιο, με αντηλιακά αλλά και επιλέγοντας κλειστούς χώρους ή μέρη με σκιά για να ασκηθείτε. 

Brighten up your Inbox

xoxo Roula