Οι τροφές που πρέπει να επιλέξεις για να περιορίσεις την κυτταρίτιδα

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

Οι τροφές που πρέπει να επιλέξεις για να περιορίσεις την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ένα θέμα που λίγο-πολύ όλες μας καίει, ειδικά αυτή τη περίοδο που είμαστε καθημερινά στην παραλία και το σώμα μας είναι πιο εκτεθειμένο. Εκτός από τις διάφορες ασκήσεις και θεραπείες, μπορείς να βοηθήσεις λίγο αυτό το θέμα ελέγχοντας λίγο την διατροφή σου. 

Ξεκίνα με σωστούς συνδυασμούς
Για να μειώσεις το υποδόριο λίπος που προκαλεί την κυτταρίτιδα, πρέπει να αρχίσεις να τρως πιο σωστούς συνδυασμούς τροφών για να γίνεται έτσι η σωστή διάσπαση του λίπους. Ο ιδανικότερος συνδυασμός είναι σύνθετοι υδατάνθρακες με πρωτεϊνούχες τροφές.

Επέλεξε τις σωστές τροφές
Αυτό σημαίνει πως καλό είναι να επιλέξεις λιποδιαλυτικές τροφές όπως είναι οι ξηροί καρποί, τα λιπαρά ψάρια και το αυγό. Παράλληλα φρόντισε να αντικαταστήσεις τα κεκορεσμένα λίπη με τροφές πλούσιες σε καλά λίπη. Ενώ είναι, νομίζω, περιττό να σου πω την σημαντικότητα του να λαμβάνεις όσο περισσότερο νερό μπορείς.

Οι τροφές που πρέπει να επιλέξεις για να περιορίσεις την κυτταρίτιδα

Αποχωρίσου ζάχαρη και αλάτι
Όχι τελείως! Περιόρισε τα, κατά πολύ όμως. Προτίμησε φρούτα με μικρότερη περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα. Τέλος, φρόντισε ο οργανισμός σου να λαμβάνει όσο λιγότερο αλάτι, δηλαδή νάτριο, για να μειώσεις την κατακράτηση υγρών άρα και την έντονη όψη της κυτταρίτιδας.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula