Ο λάθος τρόπος για να καθαρίσεις το πρόσωπο σου

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Ο λάθος τρόπος για να καθαρίσεις το πρόσωπο σου

Το ότι όλες μας κάνουμε λάθος ντεμακιγιάζ μερικές φορές μόνο και μόνο για να γλιτώσουμε χρόνο είναι δεδομένο. Γιατί όμως θεωρείτε και είναι λάθος και δεν κάνει καλό στην επιδερμίδα μας;

Μιλάω φυσικά για τον πιο γρήγορο τρόπο καθαρισμού που είναι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Είναι ένας αναμφίβολα γρήγορος τρόπος για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας, αλλά όχι να καθαρίσουμε το πρόσωπο μας εξ’ ολοκλήρου.

Για αρχή σκεφτείτε πως πιάνεται τα μαντηλάκια με τα χέρια σας και τρίβετε για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, που είναι επώδυνο για αυτή. Μεταφέρονται έτσι ανεπιθύμητα βακτήρια στην επιδερμίδα μας και την ερεθίζουμε με το τρίψιμο.

Ο λάθος τρόπος για να καθαρίσεις το πρόσωπο σου

Αλλά σκεφτείτε και αυτό που έχει πει κάποτε η γνωστή δερματολόγος Linda K. Frank, «Φανταστείτε πως πλένετε τα πιάτα σας. Αν δεν καθαριστούν καλά, θα έχουν υπολείμματα, που μετά θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να αφαιρεθούν. Συνεπώς, αν στο δέρμα σας παραμείνουν ρύποι, είναι πιθανό αυτό να μολυνθεί». Είναι λογικό, σωστά;

Προσοχή, δεν λέω πως δεν πρέπει να κάνετε ντεμακιγιάζ με τα μαντηλάκια, αρκεί να γίνεται απαλά και μετά να επιλέγετε να πλένετε το πρόσωπο σας αμέσως με ένα προϊόν για βαθύ καθαρισμό.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula