Ξέρεις πότε πρέπει να βάζεις ρενιτόλη και πότε βιταμίνη C;

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020

Ξέρεις πότε πρέπει να βάζεις ρενιτόλη και πότε βιταμίνη C;

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα για μια επιτυχημένη skincare ρουτίνα είναι να γνωρίζουμε ποια ενεργά συστατικά πρέπει να χρησιμοποιούνται το βράδυ και ποια το πρωί.

Πριν κοιμηθείς
Η ανάπλαση των κυττάρων είναι στο υψηλότερο επίπεδό της το βράδυ. Συμβαίνει τουλάχιστον 30 φορές πιο γρήγορα το βράδυ απ’ ότι στη διάρκεια της ημέρας, καθώς τότε γίνεται η κυτταρική ανανέωση. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να απομακρύνεις ρύπους και μακιγιάζ πριν ξαπλώσεις, ιδανικά με ένα προϊόν που περιέχει ρετινόλη.

Η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο δραστικά συστατικά κατά της γήρανσης της επιδερμίδας. Επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού, διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης και κάνει ελαφριά απολέπιση, λειαίνοντας με τον καιρό της ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Ξέρεις πότε πρέπει να βάζεις ρενιτόλη και πότε βιταμίνη C;

Όταν ξυπνάς
Συνήθως το πρωί είναι πιο αυξημένα τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Προτείνω αυτή την ώρα να χρησιμοποιείς προϊόντα που περιέχουν ουσίες όπως η βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι εξαιρετικά πολύτιμη σε μια ρουτίνα περιποίησης, καθώς προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία, απαλύνει τυχόν δυσχρωμίες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και περιορίζει τη φλεγμονή. Επιπλέον, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης απαλύνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και επανόρθωσης. 

Brighten up your Inbox

xoxo Roula