Κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά; No more

Τρίτη, 15 Μαϊος 2018

Κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά; No more

Αν γυρνάς στο σπίτι το βράδυ, κάνεις το μπάνιο σου και πέφτεις αμέσως για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά αυτό είναι ένα άρθρο γραμμένο για εσένα. Είναι μία συνήθεια, που όλες υιοθετούμε κατά καιρούς και σίγουρα δεν είναι από τις καλές.
Γιατί, όμως, δεν ανήκει στην ομάδα των “καλών” συνηθειών;

Κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά; No more

1. Κρυολόγημα
Είναι πολύ εύκολο να κρυολογήσουμε, όταν κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά. Λίγο το aircodition λίγο η υγρασία από τα βρεγμένα μαλλιά το κακό δεν αργεί να γίνει.

2. Πονοκέφαλος
Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά κάθε φορά που κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά ξυπνάς με ένα βάρος και με πονοκέφαλο. Αυτό συμβαίνει λόγω της υγρασίας που υπάρχει στο κεφάλι μας ενώ ζεσταίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας μαζί με όλο το υπόλοιπο σώμα.

Κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά; No more

3. Βακτήρια
Για μένα είναι ο βασικός λόγος για να μην κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά. Το μαξιλάρι παίρνει την υγρασία από τα μαλλιά μας, έτσι δημιουργείται το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια. Είναι σίγουρα μία κατάσταση, που θέλουμε και πρέπει να αποφύγουμε.

4. Ξηροδερμία και ερεθισμό
Αν κοιμάσαι συχνά με βρεγμένα μαλλιά, μπορεί να δημιουργείς ερεθισμό στο δέρμα γύρω από το στεφάνι των μαλλιών και το scalp. Ενώ την ίδια στιγμή κάνεις την ξηροδερμία να επιμένει χωρίς λόγο.

Κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά; No more

5. Τέλος, σπάσιμο τρίχας
Τα μαλλιά με αυτόν τον τρόπο χάνουν την ελαστικότητα τους και η τρίχα γίνεται πιο εύθραυστη, με αποτέλεσμα το πρωί που θα τα χτενιστείς  να είναι πολύ πιο εύκολο να σπάσει.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula