Καταρρίπτουμε 4 μύθους γύρω από τα νύχια μας. Μην πιστεύεις όσα ακούς

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Καταρρίπτουμε 4 μύθους γύρω από τα νύχια μας. Μην πιστεύεις όσα ακούς

Από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά, οι μύθοι γύρω από την περιποίηση των νυχιών μας έχουν διαδωθεί τόσο, που τείνουν πλέον να καθιερωθούν. Παρακάτω, καταρρίπτω με συνοπτικές διαδικασίες τις 4 συχνότερες ατάκες περί νυχιών και βερνικιών που έχω ακούσει μέσα στα χρόνια...

Προσθέτεις ασετόν σε βερνίκι που έχει πήξει
Πράγματι, το ασετόν μπορεί να δώσει νέα ζωή στο κοκκαλωμένο βερνίκι σου, αλλά μόνο για λίγο. Ουσιαστικά αυτό που κάνεις, είναι να καταστρέφεις γρηγορότερα το βερνίκι, διασπώντας τη σύνθεσή του. Προτίμησε ένα ειδικό αραιωτικό, ή απλά, πετάξτε το.

Τα νύχια σου πρέπει να αναπνέουν
Βασικά δεν αναπνέουν. Τα νύχια είναι φτιαγμένα από κερατίνη, την ίδια πρωτεϊνη που βρίσκουμε στα μαλλιά μας. Δεν παίρνουν και δεν χρειάζονται να πάρουν οξυγόνο από τον έξω κόσμο, παρά μόνο από την κυκλοφορία του αίματος που τροφοδοτεί την πλάκα του νυχιού, εξ' ου και το ροζ χρώμα.

Καταρρίπτουμε 4 μύθους γύρω από τα νύχια μας. Μην πιστεύεις όσα ακούς

Χρειάζεσαι ασβέστιο για δυνατά νύχια
Χρειάζεσαι ασβέστιο για δυνατό οργανισμό. Για τα νύχια σου όχι και τόσο. Η αλήθεια είναι ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό ασβεστίου βρίσκεται στα νύχια, οπότε ελάχιστη διαφορά θα κάνουν τα ποτήρια γαλάκτος ή τα τυριά  που κατανάλωνες γι αυτό το σκοπό. 

Δεν χρησιμοποιείς βερνίκι που έχουν βάλει άλλοι
Δεν μοιράζεσαι το βερνίκι νυχιών υπό το φόβο μόλυνσης, με την ίδια λογική που δεν μοιράζεσαι άλλα καλλυντικά.  Για τα περισσότερα καλλυντικά, καλά κάνεις. Οι οργανικοί διαλύτες που βρίσκονται στο βερνίκι όμως, καθιστούν σχεδόν αδύνατο να ζήσει ο,τιδήποτε μέσα στο μπουκάλι. 

Brighten up your Inbox

xoxo Roula