Καταπολέμησε τον ιδρώτα με απλές κινήσεις

Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021

Καταπολέμησε τον ιδρώτα με απλές κινήσεις

Ο ιδρώτας είναι ένα από τα λίγα προβλήματα που μας απασχολούν κάθε καλοκαίρι, μιας και όλα τα υπόλοιπα τα ξεχνάμε κάπου στις ξέγνοιαστες μέρες του καλοκαιριού. Ο ιδρώτας έχει τρία τουλάχιστον κακά, τη αίσθηση που δίνει, την κακοσμία που προκαλεί και τα στίγματα στα ρούχα μας.

Πως μπορείς λοιπόν να τον εμποδίσεις!

Αρχικά δεν πρέπει να ξεχνάς να χρησιμοποιείς ένα αντιιδρωτικό αποσμητικό που περιορίζει την ενοχλητική οσμή και ταυτόχρονα ελέγχει την εφίδρωση στη μασχάλη. Επιπλέον πρέπει να βρεις ποιο είναι το ιδανικό αποσμητικό για εσένα και την επιδερμίδα σου.

Να θυμάσαι πως όσο περισσότερο ιδρώνεις, τόσο περισσότερα δροσερά ντουζ χρειάζεται να κάνεις και να προτιμάς τα καλοκαίρια να λούζεσαι με κάποιο υγρό σαμπουάν, θα παρατηρήσεις μεγάλη διαφορά. Για τα πόδια σου δοκίμασε ένα προϊόν σε σκόνη που να περιέχει μικοναζόλη, η οποία σκοτώνει τους μύκητες και έτσι τα πόδια σταματούν να μυρίζουν και να ιδρώνουν.

Καταπολέμησε τον ιδρώτα με απλές κινήσεις

Πολύ σημαντικό ρόλο ακόμα παίζουν τα ρούχα που φοράμε. Επέλεξε ρούχα από φυσικά υφάσματα που οι ίνες τους απορροφούν την υγρασία καλύτερα. Απέφυγε όσο μπορείς τα συνθετικά διότι η ύφανσή τους είναι πιο σφιχτή και δεν επιτρέπει στο σώμα να αναπνεύσει όπως στα υπόλοιπα υφάσματα. Επίσης τα ανοιχτόχρωμα ρούχα είναι η λύση, τα σκουρόχρωμα δεν θα σε βοηθήσουν διότι απορροφούν περισσότερες ηλιακή ακτίνες. 

 

Δύο παράγοντες που αυξάνουν την εφίδρωση είναι το στρες και οι διατροφικές μας συνήθειες. Οπότε προσπάθησε να μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο. Επίσης, Το καλοκαίρι καλό είναι να αποφύγεις τα καφεϊνούχα ροφήματα, τα αλκοολούχα ποτά, τα πικάντικα τρόφιμα, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και ορισμένα λαχανικά για να μειώσεις αισθητά την κακοσμία του σώματος και την περιττή εφίδρωση.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula