Ιδανικές λύσεις για μια υγιή καθημερινότητα

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021

Ιδανικές λύσεις για μια υγιή καθημερινότητα

Θα έχετε παρατηρήστε πως η καθιστική ζωή έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Αυτό μας οδηγεί στην έλλειψη ενέργειας αλλά και στο να νιώθουμε ότι έχουμε όλη μέρα ένα ανεξήγητο «βάρος». 

Είναι λογικό όλο αυτό το συναίσθημα να σας δημιουργεί δυσφορία ή να σας εμποδίζει από μία «φυσιολογική» καθημερινότητα. Υπάρχουν μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να ξαναβρείτε τον παλιό καλό σας εαυτό, χωρίς να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια! 

1. Ξεκινήστε σωστά τη μέρα σας 
Σίγουρα το πρώτο πράγμα που κάνετε πολλές μόλις ξυπνήσετε είναι να φτιάξετε μία κούπα καφέ. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αλλάξετε αυτή σας τη συνήθεια. Μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι καταναλώστε ένα ποτήρι νερό. Το νερό εκτός από το γεγονός ότι ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας, βοηθάει στην κινητικότητα των οργάνων σας και στην πιο σωστή λειτουργία τους. 

Ιδανικές λύσεις για μια υγιή καθημερινότητα

2. Φτιάξτε ένα ποτήρι τσάι 
Μετά την κατανάλωση του νερού ετοιμάστε ένα ζεστό τσάι με μία κουταλιά μέλι. Μία ακόμα εναλλακτική είναι να στύψετε μισό λεμόνι σ΄ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Και τα δύο αυτά ροφήματα έχουν αντιοξειδωτική δράση αλλά βοηθούν και στην καταπολέμηση του φουσκώματος.  

3.  Επιλέξτε άνετα ρούχα 
Είτε εργάζεστε από το γραφείο, είτε από το σπίτι, τα κομμάτια που επιλέγετε να φορέσετε έχουν σημαντικό ρόλο στην άνεση σας. Προτιμήστε ένα πλεκτό co-ord ή ένα ζευγάρι φόρμες που δε θα σας εμποδίσουν σε τίποτα. 

4. Κάντε μικρά και συχνά γεύματα 
Προσπαθήστε να κάνετε συχνά και μικρά γεύματα, τα οποία θα σας χαρίσουν διπλό όφελος. Και θα νιώθετε συνέχεια χορτάτη και θα είστε ανάλαφρη από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula