Η καθημερινή μου ρουτίνα για ένα πιο υγιές και λαμπερό δέρμα

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Η καθημερινή μου ρουτίνα για ένα πιο υγιές και λαμπερό δέρμα

Συχνά με ρωτάτε για τις συνήθειές μου, τι προσέχω και τι αποφεύγω. Σας  αποκαλύπτω, λοιπόν, τα μικρά, καθημερινά μου μυστικά.

Πλένω το πρόσωπό μου δυο φορές την ημέρα. Μία φορά το πρωί κι άλλη μία το βράδυ χρησιμοποιώντας ήπιο καθαριστικό και κρύο νερό. Έπειτα σκουπίζω ταμποναριστά με χαρτοπετσέτα ή χαρτομάντιλο, ποτέ με πετσέτα καθώς μεταφέρει μικρόβια όσο καθαρή κι αν είναι.

Η καθημερινή μου ρουτίνα για ένα πιο υγιές και λαμπερό δέρμα

Πάντα βάζω κρέμα προσώπου και αντηλιακή με υψηλό δείκτη  προστασίας, χειμώνα καλοκαίρι. Έτσι διατηρώ το  προσωπό μου ελαστικό και το προστατεύω από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Αφαιρώ  πάντα το μακιγιάζ μου πριν κοιμηθώ. Είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρό το πρόσωπό μας κι ανάλαφρο όταν κοιμόμαστε, αφού τη νύχτα  βρίσκει την ευκαιρία να ανακάμψει και να ανανεωθεί, από την ταλαιπωρία της ημέρας. Εππιπλέον, η επαναλαμβανόμενη αμέλεια του ντεμακιγιάζ, μπορεί να ερεθίσει, να επιβαρύνει την επιδερμίδα κι ίσως να δημιουργήσει άλλα προβλήματα.

Καθαρίζω τακτικά τα πινέλα μου. Είναι πολύ σημαντικό για την υγειινή μας να καθαρίζουμε τα πινέλα μας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, προσωπικά, τα καθαρίζω 2 φορές.

Η καθημερινή μου ρουτίνα για ένα πιο υγιές και λαμπερό δέρμα

Ενυδατώνω πάντα το σώμα μου.Η εκτεταμένη χρήση σαπουνιών, η ζέστη, το κρύο, ο αέρας και το ξηρό κλίμα  διαταράσσουν την ισορροπία της επιδερμίδας. Χρησιμοποιώ, επομένως,  κρέμα ή γαλάκτωμα σώματος μόλις βγώ από το μπανιο, για να έχω πιο απαλό και φρέσκο δέρμα.

Κάνω ντουζ με χλιαρό κι όχι καυτό νερό. Το καυτό νερό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φλεγμονές κι εξανθήματα. Προτιμώ, λοιπόν, το νερό να είναι όσο πιο κοντά στη θερμοκρασία του δέρματος  μου.

Πίνω  πολύ νερό. Ο οργανισμός μας πρέπει να ενυδατώνεται κι εσωτερικά για αυτό καταναλώνω τουλάχιστον 8-10 μεγάλα ποτήρια νερό την ημερα σε θερμοκρασία δωματίου και ποτέ δροσερό καθώς το κρύο πόσιμο νερό αποδιοργανώνει τον οργανισμό, τον βγάζει εκτός λειτουργίας και κάνει τα όργανα να υπολειτουργούν. Επιπλέον, αυτή η ποσότητα με βοηθάει να διατηρούμαι σταθερή στα κιλά μου καθώς νιώθω κορεσμό και ενεργοποιείται καλύτερα ο μεταβολισμός μου.

Η καθημερινή μου ρουτίνα για ένα πιο υγιές και λαμπερό δέρμα

Φροντίζω  να κοιμάμαι τουλάχιστον 8 ώρες το βράδυ. Χωρίς ύπνο, το σώμα μας καταπονείται, και αρχίζει να επιθυμεί περισσότερη ενέργεια, από λάθος πηγές. Για αυτό βάζω πρόγραμμα και  κοιμάμαι σωστά κι αρκετά.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula