Γιατί πρέπει να καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας με λαδάκια

Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018

Γιατί πρέπει να καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας με λαδάκια

Ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος ντεμακιγιάζ πλέον είναι τα λαδάκια. Μπορεί πολλές από εσάς να τρομάζετε στην ιδέα, όμως είναι ο πλέον κατάλληλος ακόμα και για αδιάβροχο μακιγιάζ που προτιμάμε αυτή την εποχή. Σήμερα θα σας δείξω τους λόγους για τους οποίους είναι ένα έμπιστος τρόπος ντεμακιγιάζ.

Για αρχή, ας καταρρίψουμε μαζί ένα μύθο που θέλει τα λαδάκια ακατάλληλα για λιπαρές επιδερμίδες. Είναι κάτι που μπορεί να ίσχυε κάποτε, αλλά πλέον η σύνθεση έχει αλλάξει κατά πολύ και είναι τόσο λεπτόρρευστη η υφή που δεν επηρεάζει καθόλου τα σημάδια ακμής, αντιθέτως υπάρχουν πολλά λαδάκια που καταπολεμούν και την ακμή.

Γιατί πρέπει να καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας με λαδάκια

Ο καθαρισμός με λάδι δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη τεχνική, παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο και μετά αφαιρούμε με ένα βρεγμένο πανάκι. Μπορεί να χρειαστεί να ξεπλύνεις το πανάκι μερικές φορές και να επαναλάβεις μέχρι να φύγει η περιττή ποσότητα από το πρόσωπο σου, αλλά το αξίζει σίγουρα. Η διαδικασία αυτή έχει μάλιστα και όνομα, το OCM.

Γιατί αυτή η μέθοδος καθαρισμού είναι τόσο εξεζητημένη;
Το internet έχει κατακλυστεί με φωτογραφίες before and after, με πρόσωπα που καθάρισαν από σπυράκια και στίγματα μέσα σε λίγες εβδομάδες καθημερινής χρήσης λαδιών για τον καθαρισμό του προσώπου. 

Γιατί πρέπει να καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας με λαδάκια

Οι ειδικοί λένε:
Τα λαδάκια ως ντεμακιγιάζ έχουν την ιδιότητα να διαλύουν ουσίες με παρόμοια χημική δομή όπως είναι η βρωμιά, η λιπαρότητα και το makeup.

Πως επιλέγουμε το σωστό λάδι;
Λαδάκια επιλέγουμε σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Διαφορετικό λαδάκι θα χρησιμοποιήσει μία κοπέλα με ξηρή επιδερμίδα και άλλο λαδάκι ταιριάζει σε μία επιδερμίδα με ακμή. Πάντα τα λάδια που επιλέγουμε πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να μην φράζουν τους πόρους μας και να είναι 100% υψηλής ποιότητας, ώστε να μην βλάψει την επιδερμίδα μας.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula