Έρχεσαι αντιμέτωπη με την κατακράτηση υγρών στο πρόσωπο κάθε πρωί; Δες τι πρέπει να κάνεις

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020

Έρχεσαι αντιμέτωπη με την κατακράτηση υγρών στο πρόσωπο κάθε πρωί; Δες τι πρέπει να κάνεις

Η κατακράτηση υγρών είναι ένα φαινόμενο που βασανίζει πολλές γυναίκες. Καμία μας δεν επιθυμεί να ξυπνά το πρωί και να βλέπει την επιδερμίδα της πρησμένη. Θες να μάθεις τι φταίει; 

Ο ύπνος
Για πολλές γυναίκες, το πρωινό πρήξιμο στο πρόσωπο συνδέεται με μια φυσιολογική κατακράτηση υγρών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το πρήξιμο είναι πιθανό να είναι πιο έντονο εάν έχεις κοιμηθεί πολύ λίγο ή ακόμα πολλές ώρες. Επίσης, η θέση του ύπνου, π.χ. αν κοιμάσαι μπρούμυτα, μπορεί να επιδεινώνει την κατακράτηση υγρών στο πρόσωπο. Συνήθως το πρήξιμο υποχωρεί όταν σηκώνεσαι και αρχίζεις να δραστηριοποιείσαι.

Το μακιγιάζ
Εάν κοιμηθείς χωρίς να έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ, μπορεί να προκληθεί μια δερματική αντίδραση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό ή οίδημα στο πρόσωπο και τα μάτια.

Έρχεσαι αντιμέτωπη με την κατακράτηση υγρών στο πρόσωπο κάθε πρωί; Δες τι πρέπει να κάνεις

Το φαγητό 
Η κατανάλωση ορισμένων τροφών το βράδυ μπορεί να έχει ως συνέπεια την αυξημένη κατακράτηση υγρών το πρωί. Όσο περισσότερο αλάτι έχει το φαγητό σου τόσο αυξάνεται η κατακράτηση υγρών στο σώμα σου. Η αύξηση του νατρίου στον οργανισμό συνήθως μας προκαλεί δίψα, και πίνουμε περισσότερα υγρά, το σώμα όμως δεν τα διώχνει μέσω της ούρησης. Τα υγρά αυτά συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία του σώματος, ανάμεσά τους και στο πρόσωπο.

Η περίοδος
Όταν περιμένεις περίοδο είναι αναμενόμενο να κάνεις κατακράτηση υγρών στο σώμα και το πρόσωπο.

Όποια και αν είναι η αιτία του πρηξίματος σου, με το πλύσιμο του προσώπου με κρύο νερό θα βοηθήσει επίσης ενώ εάν έχεις ξυπνήσει με πρησμένα μάτια μπορείς να κάνεις χλιαρές κομπρέσες με αραιωμένο καφέ φίλτρου, χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού ή με χαμομήλι.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula