Ένα αρωματικό scrub για το φθινόπωρο

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα αρωματικό scrub για το φθινόπωρο

Μετά το καλοκαίρι σε όλες μας είναι απαραίτητο ένα καλό scrub. Προσωπικά λατρεύω να δημιουργώ το δικό μου scrub τις ημέρες που περιποιούμαι λίγο extra τον εαυτό μου, μιας και γνωρίζω την σημασία των φυσικών συστατικών.

Το αγαπημένο μου scrub έχει άρωμα πορτοκαλιού και χρησιμοποιώ τα παρακάτω συστατικά:
-Θαλασσινό αλάτι
-Ελαιόλαδο
-Πορτοκάλι

Ένα αρωματικό scrub για το φθινόπωρο Ένα αρωματικό scrub για το φθινόπωρο Ένα αρωματικό scrub για το φθινόπωρο

Αυτό που κάνω είναι μία ωρίτσα πριν το χρησιμοποιήσω περίπου να αναμείξω σε ένα μπολ ή και με το blender τα 2/3 μίας κούπας αλάτι, 1/4 της κούπας ελαιόλαδο και το ξύσμα από δύο πορτοκάλια. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με λεμόνι όσες προτιμάτε το άρωμα του, ενώ για πιο διακριτική μυρωδιά μπορείτε να ρίξετε το ξύσμα μόνο από ένα πορτοκάλι. Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο και το βγάζω όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσω.

Με αυτό το scrub καθαρίζει η επιδερμίδα σε βάθος λόγο του θαλασσινού αλατιού που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ απομακρύνονται όλα τα νεκρά κύτταρα πολύ γρήγορα. Ενώ το ελαιόλαδο ενυδατώνει σε βάθος και αφήνει την επιδερμίδα λαμπερή και πολύ απαλή. Το πορτοκάλι, τέλος, εκτός από το άρωμα έχει και πλούσια αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

Για όσες έχετε πιο ευαίσθητη επιδερμίδα ή δεν αντέχεται το πολύ έντονο scrub αφήστε το αλάτι να λιώσει για λίγο στο μείγμα πριν το βάλετε στο ψυγείο.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula