Διαφορές σαπουνιών σε υγρή μορφή και σε μορφή πλάκας

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020

Διαφορές σαπουνιών σε υγρή μορφή και σε μορφή πλάκας

Τα σαπούνια είναι κάτι που όλοι χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Τι είναι όμως προτιμότερο; Σαπούνι σε μορφή πλάκας ή υγρό σαπούνι;

Η αλήθεια είναι ότι αν συγκρίνουμε τα δύο αυτά είδη θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους. Ας δούμε μαζί παρακάτω, κάποια από τα χαρακτηριστικά τους που διαφέρουν.

Διαφορές σαπουνιών σε υγρή μορφή και σε μορφή πλάκας

Αρχικά, μια βασική διαφορά είναι το επίπεδο του pH που έχουν τα δύο είδη σαπουνιών. Η πλάκα σαπουνιού είναι γνωστό ότι έχει υψηλά επίπεδα pH που προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα, ενώ στο υγρό σαπούνι μπορεί να ρυθμιστεί ευκολότερα ένας χαμηλότερος δείκτης. Ωστόσο, πλέον είναι ευκολότερο να βρεις στην αγορά σταθερά σαπούνια που έχουν χαμηλότερο pH και άλλα συστατικά, που ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

Μια άλλη διαφορά, είναι ότι οι πλάκες σαπουνιών έχουν μία εντονότερη απολεπιστική ιδιότητα σε σχέση με τα υγρά σαπούνια τα οποία για να αφήσουν μια αίσθηση απολέπισης χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν με σφουγγάρι.

Διαφορές σαπουνιών σε υγρή μορφή και σε μορφή πλάκας

Όσον αφορά τις αρωματικές ιδιότητες τους, τα υγρά σαπούνια έχουν πάρα πολλές επιλογές να προσφέρουν και συνήθως αφήνουν ένα εντονότερο άρωμα. Αντίθετα, τα σταθερά σαπούνια έχουν μία πιο ήπια μυρωδιά τις περισσότερες φορές.

Τέλος, τα υγρά σαπούνια έχουν περισσότερες ιδιότητες ενυδάτωσης, και είναι πιο απαλά για την επιδερμίδα, οπότε είναι ιδανικότερα για γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula