Από τον καναπέ του σπιτιού μας στην παραλία! Τι πρέπει να αλλάξουμε στη διατροφή μας;

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Από τον καναπέ του σπιτιού μας στην παραλία! Τι πρέπει να αλλάξουμε στη διατροφή μας;

Το καλοκαίρι πλησιάζει, ήδη οι πρώτες ελαφριές ανοιξιάτικες ζέστες έκαναν την εμφάνιση τους, νιώσαμε λίγο πιο έντονα το άγχος για την εμφάνιση μας στα καλοκαιρινά μας ρούχα, αλλά και στην παραλία! Δεν πρέπει να αφήσουμε lockdown και την καθιστική ζωή να καταστρέψουν το όνειρο μας για ένα καλλίγραμμο σώμα το φετινό καλοκαίρι σε καμία περίπτωση. 

Για να μπορέσουμε να μπούμε σε ένα πρόγραμμα σωστά πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια βασικά tips!

Η καραντίνα επέφερε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας μία εκ των οποίων ήταν η μείωση της φυσικής μας δραστηριότητας. Το φαγητό απέκτησε διαφορετική σπουδαιότητα στην καθημερινή μας ζωή παίρνοντας τον ρόλο της σημαντικότερης απόλαυσής μας. 

-Σημαντικό για να συντηρήσουμε τα κιλά μας είναι να γίνονται οργανωμένα γεύματα κάθε 2μιση ως 3 ώρες, αποφεύγοντας το ακατάσχετο τσιμπολόγημα. Είναι σημαντικό να υπάρχουν πάντα στο σπίτι μας φρούτα, λαχανικά και σνακ χαμηλών θερμίδων και υψηλής πρωτεΐνης, ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα γλυκά και παχυντικά σνακς πλούσια σε λιπαρά και απλά σάκχαρα και αποφεύγουμε να παραγγέλνουμε συχνά απέξω. 

-Χρειάζεται προσοχή στη διατροφή στον χώρο εργασίας, όπου προσπαθούμε να κρατάμε το ωράριο γευμάτων ανά 2 ½ ώρες.

Από τον καναπέ του σπιτιού μας στην παραλία! Τι πρέπει να αλλάξουμε στη διατροφή μας;

-Ένα υγιεινο πρόγραμμα διατροφής με μικρά συχνά γεύματα σε συνδυασμό με φυσική δραστηριότητα είναι ο μόνος ενδεδειγμένος και μακροπρόθεσμα αποτελεσματικός τρόπος για να χάσουμε κιλά. 

-Η συχνή ύπαρξή της γυμναστικής στη ζωή μας μάς βοηθά να διατρεφόμαστε καλύτερα καθημερινά, μας αλλάζει την ψυχολογία και τη διάθεση και παράλληλα με ένα πρόγραμμα διατροφής μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη απώλεια βάρους και λίπους.

-H ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη και φτωχή σε λιπαρά και απλά σάκχαρα είναι αυτή που θα μας βοηθήσει στα βέλτιστα και ταχύτερα αποτελέσματα. 

-Ενισχύστε το  ανοσοποιητικού σας. Χρειαζόμαστε βιταμίνη C, που βρίσκουμε στα λαχανικά και φρούτα με έντονα χρώματα. Καρότα, γλυκοπατάτες, μούρα, εσπεριδοειδή, πράσινα λαχανικά. Το μπρόκολο, το σπανάκι και το κουνουπίδι είναι επίσης τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula