Αντιμετώπισε τις πανάδες και τις κηλίδες του προσώπου στο σπίτι σου

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Αντιμετώπισε τις πανάδες και τις κηλίδες του προσώπου στο σπίτι σου

Οι πανάδες και οι δυσχρωμίες του προσώπου είναι κάτι που εντείνετε μετά την έντονη έκθεση στον ήλιο. Πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε μετά την εμφάνισή τους;

1. Απολέπιση. Η απολέπιση συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την γρηγορότερη ανανέωση του δέρματος γεγονός που καθιστά το δέρμα πιο δεκτικό στις κρέμες και στις φαρμακευτικές θεραπείες. Αποτελεί τη βάση, δηλαδή, για την αντιμετώπισή των πανάδων.

Αντιμετώπισε τις πανάδες και τις κηλίδες του προσώπου στο σπίτι σου

2. Λευκαντικές κρέμες για πανάδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελούν μία ασφαλή λύση.  Οι λευκαντικές κρέμες για πανάδες βασίζονται στην χαμηλή ποσότητα αζελαϊκού οξέος και δεν προκαλούν ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Ως στόχο έχουν την παρεμπόδιση της ανάπτυξης ενζύμων που δημιουργούν τη μελανίνη και τη βελτίωση του τόνου του δέρματος.

3. Ένας φυσικός τρόπος που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση κηλίδων και πανάδων είναι μια θεραπεία με λεμόνι. Με πολύ απλό τρόπο μπορείτε να περάσετε με λίγο βαμβάκι που έχετε βρέξει με σταγόνες λεμονιού, τα σημεία που εμφανίζουν πρόβλημα. Οι δερματολόγοι, ωστόσο, είναι επιφυλακτικοί με αυτή τη θεραπεία, καθώς το οξύ και το ψαρωνέλαιο που περιέχει το λεμόνι κάνει την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη σε ερεθισμούς από τον ήλιο.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula