Αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο πρωινό σας αν θέλετε να χάσετε βάρος

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο πρωινό σας αν θέλετε να χάσετε βάρος

Το πρωινό είναι πράγματι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και οι επιλογές που θα κάνετε έχουν μεγάλη σημασία και για την προσπάθειά σας να αδυνατίσετε. Ακόμα κι αν είσαι από αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους, είναι εξαιρετικά πιθανό να κάνεις κι εσύ μερικά πολύ συνηθισμένα λάθη στο πρώτο γεύμα της ημέρας που δεν επιτρέπουν στο δείκτη της ζυγαριάς να κινηθεί. 

Πιείτε ένα smoothie αντί να φάτε δημητριακά
Ένα καλό πρωινό θα πρέπει να περιέχει 13-20 γραμμάρια πρωτεΐνης, 6 γραμμάρια φυτικών ινών και 10-15 γραμμάρια καλά λιπαρά. Ένα μπολ με δημητριακά, που είναι μια από τις πολύ συνηθισμένες επιλογές για το πρωινό, όχι μόνο δεν παρέχει αυτά τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, αλλά επιπλέον στις περισσότερες περιπτώσεις σας φορτώνει με ένα σωρό ζάχαρη.

Αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο πρωινό σας αν θέλετε να χάσετε βάρος

Αντίθετα, μέσα σε ένα smoothie μπορείς να βάλετε ποικιλία από λαχανικά και φρούτα (φυτικές ίνες), γάλα ή γιαούρτι (πρωτεΐνη) και λιναρόσπορο ή ξηρούς καρπούς (ωμέγα-3 λιπαρά οξέα) -ή ό,τι άλλο φανταστείτε.

Μην τρώτετε πρωινό σας πολύ νωρίς 
Σίγουρα  δεν πρέπει να φεύγετε από το σπίτι χωρίς να έχετε φάει, εάν όμως ξυπνάτε αρκετά νωρίς υπάρχει ο εξής κίνδυνος: να πάρετε το πρωινό σας πολύ πρωί και να χρειαστεί να φάτε ξανά μέχρι την ώρα του δεκατιανού, καταλήγοντας να έχετε καταναλώσει τις διπλάσιες θερμίδες. Το καλύτερο είναι να περιμένετε λίγο ώστε να λάβετε από τον οργανισμό σας τα πρώτα σήματα της πείνας πριν φάτε.

Ναι στο πλούσιο πρωινό -όχι στις υπερβολικές θερμίδες  
Το πρωινό δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 400 θερμίδες -που είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν ένα πλούσιο γεύμα, αλλά όχι τόσες ώστε να μας επιτρέπουν να το παρακάνουμε με τις ποσότητες.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula