Αυτή είναι η καθημερινή μου διατροφή

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Αυτή είναι η καθημερινή μου διατροφή

Είχατε αγαπήσει πολύ το άρθρο με το αγαπημένο μου υγιεινό smoothie και μου στείλατε πολλά μηνύματα ότι το δοκιμάσατε και εσείς. Έτσι, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας περισσότερες από τις διατροφικές μου συνήθειες.

Αυτή είναι η καθημερινή μου διατροφή

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας μου είναι πολύ έντονοι και επιλέγω προσεκτικά τα γεύματα μου όχι μόνο για να διατηρούμαι στα κιλά μου, αλλά και για να έχω την απαραίτητη ενέργεια, ώστε να μπορώ να ανταπεξέρχομαι.

Ένας απαράβατος κανόνας είναι ότι καταναλώνω ένα μικρό γεύμα κάθε περίπου 3 ώρες, ώστε να μην προλαβαίνω να πεινάσω πολύ και να ελέγχω τις ποσότητες των γευμάτων μου. 

Αυτή είναι η καθημερινή μου διατροφή

Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις ανοίξω τα μάτια μου είναι να πιώ ένα espresso, για να με ξυπνήσει και αμέσως μετά τρώω πρωινό. Ποτέ μα ποτέ δε φεύγω από το σπίτι νηστική, όσο και αν βιάζομαι, αφού όλες μας ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το πρωινό. Συνήθως, φτιάχνω μια κουακερόπιτα τη συνταγή της οποίας υπόσχομαι να σας δείξω πολύ σύντομα. Όταν, όμως βιάζομαι πολύ και δεν έχω χρόνο ετοιμάζω το γρήγορο smoothie που ξέρετε.

Αυτή είναι η καθημερινή μου διατροφή

Στον ελάχιστο χρόνο που μου μένει μέχρι να φύγω από το σπίτι φτιάχνω όσα πρόκειται να καταναλώσω σύμφωνα με το διατροφικό μου πλάνο. Γύρω στις 11 που φτάνω στο στούντιο του Alpha έχω ήδη φάει ένα «περίπου» τοστ, που αποτελείται από μια φέτα ψωμί γερμανικού τύπου, μια φέτα γαλοπούλα βραστή, μία φέτα τυρί -προτιμώ χωρίς λακτόζη- και λίγα φύλλα ρόκα ή σπανάκι.

Αφού ετοιμάσω την αγαπημένη μου Ελένη τρώω το μεσημεριανό μου, που έχω μαζί μου. Πιστεύω ότι όπου και να βρίσκεσαι μπορείς να βρεις κάτι ελαφρύ να φας. Έτσι, ακόμη και αν δεν έχω προλάβει να ετοιμάσω κάτι πολύ πιθανό να φάω 3-4 καλαμάκια κοτόπουλο και μια σαλάτα.

Αυτή είναι η καθημερινή μου διατροφή

Μετά τις 3 που πλέον η εκπομπή έχει τελειώσει και ώσπου να πάω γυμναστήριο, συνήθως γύρω στις 6, τρώω ένα φρούτο, πιο συχνά μήλο, πάντα μαζί με 10 αμύγδαλα, για πληρέστερο αίσθημα κορεσμού.

Ένας κανόνας που επίσης τηρώ καθημερινά είναι να μην καταναλώνω καθόλου υδατάνθρακες, ούτε καν φρούτο, μετά τις 6 το απόγευμα. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε το βράδυ θα καταναλώσω οτιδήποτε σε λογική ποσότητα αρκεί να μην έχει υδατάνθρακες.

Αν πιώ τσάι μέσα στη μέρα, κάτι που δεν κάνω συχνά, θα προτιμήσω πράσινο. Φυσικά, φροντίζω να πίνω αρκετό νερό και ακόμη και το καλοκαίρι προτιμώ το ζεστό και όχι ψυγείου.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula