Αυτές οι τροφές επηρεάζουν την ακμή σου

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Αυτές οι τροφές επηρεάζουν την ακμή σου

Ένα βασικός εχθρός του προσώπου μας είναι η ακμή. Πολλοί προσπαθούνε να την καταπολεμήσουν με κάποια αγωγή ειδική και φυσικά αυτό είναι πολύ βοηθητικό. Όμως ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει την ακμή είναι και η διατροφή μας. Εγώ σας έχω μερικές τροφές που επηρεάζουν την ακμή.

Αυτές οι τροφές επηρεάζουν την ακμή σου

-Απέφυγε τις τροφές που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λίπη που προκαλούν έκκριση σμήγματος και φράζουν πιο εύκολα οι πόροι μας. Τέτοιες είναι οι τηγανητές τροφές και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

-Προτίμησε, αντιθέτως, τροφές πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες  όπως οι τροφές ολικής άλεσης, τροφές που σου προσφέρουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που θα βρεις στα λιπαρά ψάρια, αλλά και λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φθορές στην επιδερμίδα μας.

Αυτές οι τροφές επηρεάζουν την ακμή σου

-Απέφυγε τη πολύ ζάχαρη γιατί η αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην επιδερμίδα σου, όσο και στον οργανισμό σου.

-Τέλος, για να καταπολεμήσεις την ακμή πρέπει να εξασφαλίσεις να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός σου και το γαστρεντερικό σου σύστημα. Έτσι, προτίμησε τροφές γεμάτες με προβιοτικά όπως είναι το γιαούρτι. 

Brighten up your Inbox

xoxo Roula