7 ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΙΛΙΑΚΟ ΛΙΠΟΣ

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018

7 ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΙΛΙΑΚΟ ΛΙΠΟΣ

Γράφει η Ιατρός-Βιοπαθολόγος, Dr. Μαρία Αθ. Ψωμά

1. Αρχίστε τη μέρα σας με χλιαρό νερό και με λεμόνι. Αποτοξινώνει το συκώτι και ενεργοποεί το μεταβολισμό από το πρωί

2. Μείνετε μακριά από άσπρο ρύζι και ψωμί. Το λευκό αλεύρι ανεβάζει τα επίπεδα του σακχάρου και προκαλεί την έκκριση ινσουλίνης, η οποία αποθηκεύει λίπος στην κοιλιά. Προτιμήστε καστανό ρύζι ή μπασμάτι, ψωμί και ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Είναι σύμπλοκοι υδατάνθρακες και επιβραδύνουν την αύξηση του σακχάρου και της ινσουλίνης.

7 ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΙΛΙΑΚΟ ΛΙΠΟΣ

3. Αποφύγετε τη ζάχαρη τόσο την κρυσταλλική όσο και αυτή που είναι κρυμμένη σε προϊόντα. Μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, γιατί τα περισσότερα επεξεργασμένα προϊόντα έχουν ζάχαρη μέσα. Εκτός του ότι είναι εθιστική και έχει ενοχοποιηθεί για καρκίνο, αποθηκεύει και λίπος στην κοιλιά.

4. Πιείτε πολύ νερό. Βοηθάει στην αποβολή τοξινών στο σώμα και ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

5. Φάτε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε  σε χρώμα. Τα αντιοξειδωτικά, οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία  που περιέχουν, συμμετέχουν ως ένζυμα στους μεταβολικούς δρόμους. Προτιμήστε κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, σπανάκι, μπρόκολο, φράουλες, ροδάκινα, βερύκοκα.

7 ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΙΛΙΑΚΟ ΛΙΠΟΣ

6. Χρησιμοποιήστε όσα μπαχαρικά και μυρωδικά μπορείτε. Η κανέλλα  αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου, με αποτέλεσμα να μην έχετε λιγούρες και να επιταχύνει την απώλεια κοιλιακού λίπους. Το τζίντζερ λόγω των αντιοξειδωτικών και το πιπέρι  (μαύρο, καγιέν) λόγω της καψαϊκίνης, αυξάνουν τη θερμογένεση και το μεταβολιμό

7. Καταναλώστε άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα. Έχει τεκμηριωθεί πια ότι μια διατροφή αυξημένη σε ασβέστιο από τα άπαχα γαλακτοκομικά, ευνοεί την απώλεια κοιλιακού λίπους.

Την Ιατρό-Βιοπαθολόγο Dr. Μαρία Ψωμά μπορείτε να την βρείτε στο www.psoma.gr.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula