5 βασικά λάθη που κάνεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου

Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021

5 βασικά λάθη που κάνεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου

Δεδομένου ότι το λούσιμο των μαλλιών μας αποτελείται από δύο απλά βήματα, σαμπουάν και conditioner, οι περισσότεροι νομίζουμε πως τα κάνουμε όλα σωστά. Στην πραγματικότητα, βέβαια, κάνουμε τα ίδια απλά λάθη ξανά και ξανά.

-Ήρθε η ώρα όχι μόνο να απολαύσεις το μπάνιο σου, αλλά να μάθεις να λούζεσαι σωστά. Κάνε λοιπόν, τη σωστή αρχή με το σαμπουάν σου. Αντί να το απλώνεις σε στεγνά μαλλιά, αμέσως μόλις μπεις στο μπάνιο για να κάνεις πιο γρήγορα, φρόντισε πρώτα να τα βρέχεις με νερό για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα πριν, προκειμένου να  αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα προϊόντων ή ρύπους που παραμένουν στις ρίζες ή τα μήκη τους. Με αυτόν τον τρόπο, το σαμπουάν μπορεί να διεισδύσει πιο βαθιά.

-Μόλις απλώσεις το σαμπουάν στα μαλλιά σου, αντί να ξεβγάλεις αμέσως, κάνε ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σου στο τριχωτό της κεφαλιού σου για μερικά λεπτά, γεγονός που θα βοηθήσει τόσο στη βαθύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών όσο και στην ενίσχυση της κυκλοφορία του αίματος για ένα πιο υγιές τριχωτό. Plus: Καταπολεμάς έτσι και την πιτυρίδα.

-Αν το επόμενο βήμα μετά το σαμπουάν νομίζεις πως είναι το conditioner, κάνεις λάθος. Ειδικά αν έχεις λιπαρά μαλλιά ή ταλαιπωρείσαι από την πιτυρίδα, το δεύτερο βήμα θα πρέπει να είναι ξανά με το σαμπουάν. Σκέψου αυτό το βήμα όπως ο διπλός καθαρισμός (double cleansing) στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Περνώντας ένα δεύτερο χέρι με το σαμπουάν διασφαλίζεις κατά κάποιο τρόπο πως έχουν αφαιρεθεί όλα τα υπολείμματα προϊόντων (ειδικά αν χρησιμοποιείς ξηρά σαμπουάν, λακ, hair sprays), ρύποι, αλλά και η λιπαρότητα από το τριχωτό του κεφαλιού σου.

5 βασικά λάθη που κάνεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου

-Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες είναι ότι απλώνουμε το conditioner, όπως το σαμπουάν, δίνοντας έμφαση δηλαδή στις ρίζες- τριχωτό του κεφαλιού μας. Το conditioner έχει πολύ θρεπτική και πλούσια σύσταση και εφαρμόζοντας μία γενναιόδωρη ποσότητα στις ρίζες των μαλλιών μας το μόνο που θα καταφέρουμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι να τις κάνουμε ακόμη πιο λιπαρές. Το τριχωτό του κεφαλιού μας έχει ήδη καθαριστεί με το σαμπουάν, οπότε οι άκρες είναι αυτές που χρειάζονται extra φροντίδα και περιποίηση. Εκεί θα πρέπει να απλώνεται το conditioner.

-Ναι και το conditioner θέλει το χρόνο του για να δράσει και να απορροφηθούν σωστά τα θρεπτικά συστατικά από τα μαλλιά, προκειμένου να είναι υγιή και λαμπερά. Μην το ξεβγάζεις αμέσως και βεβαιώσου ότι το αφήνεις στα μαλλιά σου για τουλάχιστον δύο λεπτά.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula