5 καθημερινές συνήθειες που δημιουργούν σπυράκια

Σάββατο, 12 Μαϊος 2018

5 καθημερινές συνήθειες που δημιουργούν σπυράκια

Πόσες φορές σου έχει τύχει να έχεις σχεδιάσει μία έξοδο στην οποία θέλεις να είσαι υπέρλαμπρη και τελευταία στιγμή να κάνει εμφάνιση ένα σπυράκι σε ένα πολύ εμφανές σημείο και να σου καταστρέψει τη βραδιά. Και όλα αυτά ενώ έχεις προσέξει πολύ να το αποφύγεις κάνοντας δοκιμασμένες περιποιήσεις. Σου έχω μαζέψει μερικούς λόγους για τους οποίους εμφανίζουμε σπυράκια και δεν τους ξέρουμε.

Παράληψη πρωινού καθαρισμού
Θεωρούμε πως ο βραδινός καθαρισμός είναι απαραίτητος, ενώ το πρωί χρειαζόμαστε απλά λίγο σαπούνι και its ok. Αυτό όμως είναι κάτι που λειτουργεί για λίγες μόνο γυναίκες. Το πρωί χρειάζεται βαθύς καθαρισμός εξίσου.

5 καθημερινές συνήθειες που δημιουργούν σπυράκια

Καθάρισε τα εργαλεία σου
Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, αλλά ό,τι αγγίζει το πρόσωπο σου πρέπει να καθαρίζεται πολύ καλά και πολύ συχνά. Αυτός είναι ένας κανόνας που ισχύει και για τα εργαλεία καθαρισμού.

Πρόσεξε πως κοιμάσαι
Ο ίδιος κανόνας ισχύει και εδώ. Έτσι πρέπει να αλλάζεις συχνά μαξιλαροθήκες, να μην κοιμάσαι πάνω στο χέρι ή τα μαλλιά σου, ενώ ακόμα και η κουβέρτα σου μπορεί να μεταφέρει ανεπιθύμητα βακτήρια στο πρόσωπο σου, αν είσαι από τους ανθρώπους που σκεπάζονται με το κεφάλι.

5 καθημερινές συνήθειες που δημιουργούν σπυράκια

Φρόντισε τα αξεσουάρ σου
Όλα τα αξεσουάρ που έρχονται σε επαφή με το πρόσωπό μας έχουν προλάβει να συσσωρεύσουν ιδρώτα, υπολείμματα μακιγιάζ και προϊόντων styling. Όταν όλα αυτά έρχονται σε επαφή με την καθαρή επιδερμίδα μας μπορούν να βγουν σπυράκια . Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πλένεις συχνά τα υφάσματα, ενώ τα υπόλοιπα αξεσουάρ να τα απολυμαίνεις στο τέλος της ημέρας.

Τέλος, το μακιγιάζ
Συγκεκριμένα η πούδρα. Η πολλή πούδρα φράζει τους πόρους και έτσι οι πιθανότητες να εμφανίσεις σπυράκι είναι πολλές περισσότερες. Ενώ όταν ένα ήδη υπάρχων σπυράκι το καλύπτεις με πολλά προϊόντα, και κυρίως πολλή πούδρα, τότε αυξάνεις την διάρκεια ζωής του.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula