5 έξυπνα tips για να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

5 έξυπνα tips για να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ

Οταν χρησιμοποιούμε καθημερινά τα πινέλα για το μακιγιάζ μας, ειδικά όταν έχουμε πολλά και τα αποθηκεύουμε όλα μαζί σε σε εξωτερικό χώρο αλλά και μέσα σε συρτάρι, μαζεύουν κάθε είδους μικρόβια, βακτήρια και βρομιές. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δε θέλουμε να ακουμπάει στο πρόσωπό μας. Ο καθαρισμός όμως των πινέλων δεν είναι κάτι απλό. Πρέπει να καθαριστούν με προσοχή για να καθαριστούν σωστά και για να μη χαλάσει η υφή και το σχήμα τους.

5 έξυπνα tips για να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ

Πώς να τα καθαρίζεις

1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά καθαριστικά τα οποία θα βρεις στο εμπόριο.

2. Εναλλακτικά, τα σαμπουάν για μωρά ή τα σαπούνια για το πρόσωπο είναι επίσης κατάλληλα.

3. Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις τα πινέλα σου και ταυτόχρονα να τα απολυμάνεις, είναι να χρησιμοποιήσεις καθαρό οινόπνευμα. Γέμισε ένα μπολ με οινόπνευμα, βούτα μέσα τα πινέλα σου και «ανακάτεψε τα»! Τρίψε τα ελαφριά σε μία καθαρή πετσέτα κι άφησε τα να στεγνώσουν.

4. Το ξύδι είναι ένα φυσικό απολυμαντικό, γιατί λοιπόν να μην μπορεί να είναι αποτελεσματικό και σε αυτή την περίπτωση; Βούτηξε τα πινέλα σου σε ένα μπολ με ζεστό νερό και ξύδι και άφησέ τα για αρκετή ώρα να μουλιάσουν.

5. Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι μία εύκολη λύση όταν ο χρόνος σε πιέζει. Τρίψε τα απαλά μέχρι να φύγει η περίσσεια ποσότητα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Αν τα πλύνεις κάτω από τη βρύση, το νερό πρέπει να τρέχει από πάνω προς τα κάτω και όχι αντίθετα από την φορά τους, δηλαδή κόντρα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αποδυναμωθεί η κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες και να χαλάσουν.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula