Έκζεμα και ακμή; Η Alexa Chung μας αποκαλύπτει πως καταπολεμά τα δερματικά της προβλήματα

Κυριακή, 04 Απριλίου 2021

Έκζεμα και ακμή; Η Alexa Chung μας αποκαλύπτει πως καταπολεμά τα δερματικά της προβλήματα

Αν θέλετε να δείτε πώς μοιάζει το τέλειο δέρμα, μπορείτε να επισκεφθείτε το Instagram της Alexa Chung!

Παρόλο που έχει περάσει δύσκολες στιγμές με την επιδερμίδα της, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα όπως ακμή και έκζεμα, πλέον έχει λαμπερό και καθαρό δέρμα. 

«Μεγαλώνοντας αγόραζα προϊόντα για τη θεραπεία της ακμής, αλλά αυτά ερέθιζαν το έκζεμά μου. Τότε έπαιρνα συνταγογραφούμενα προϊόντα για να διαχειριστώ τις εξάρσεις του εκζέματος, αλλά αντίστοιχα επηρεαζόταν η ακμή. Λόγω αυτής της διχοτομίας, μου γεννήθηκε μια εμμονή με την εύρεση προϊόντων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον τύπο δέρματός μου».

Δεν θέλει να χρησιμοποιεί ένα εκατομμύριο προϊόντα και gadgets καθημερινά για να δει αποτελέσματα. «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται έτσι, αλλά η αλήθεια είναι ότι η περιποίηση του δέρματος ευδοκιμεί από τη συνέπεια. Δεν έχει νόημα να δημιουργήσετε μια ρουτίνα 10 βημάτων εάν γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να την ακολουθήσετε». 

Μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να αποτελείται από δύο έως τρία προϊόντα – που χρησιμοποιούνται με συνέπεια – αλλά πάντα να περιλαμβάνει SPF. «Είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη του ερυθρότητας και τη διατήρηση μιας λαμπερής επιδερμίδας». 

Η ρουτίνα περιποίηση της αποτελείται από ενυδατικά, θρεπτικά και θεραπευτικά συστατικά για το δέρμα, ενώ για να καταστείλει τη φλεγμονή και τον ερεθισμό και να απομακρύνει τα στίγματα προτείνει με έμφαση το skin icing.

Brighten up your Inbox

xoxo Roula