Τα συστατικά στα serums που θα σου εξασφαλίσουν λείο, λαμπερό και σφριγηλό δέρμα - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Τα συστατικά στα serums που θα σου εξασφαλίσουν λείο, λαμπερό και σφριγηλό δέρμα

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Το serum είναι ένας από τους πιο δυνατούς συμμάχους για την περιποίηση της επιδερμίδας και σίγουρα απαραίτητος χάρη στα δραστικά του συστατικά τα οποία είναι ικανά να σου χαρίσουν λάμψη και ένα λείο, σφριγηλό δέρμα.

Βιταμίνη C, Υαλουρονικό οξύ και Ρετινόλη
Ο συνδυασμός των αντιοξειδωτικών με τη ρετινόλη προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα το οποίο με τη σειρά του διατηρεί το δέρμα μας φυσικά σφριγηλό και ελαστικό. Άλλωστε τα αντιοξειδωτικά είναι αυτά που προστατεύουν το δέρμα μας από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες οι οποίες είναι μία από τις κύριες αιτίες γήρανσης της επιδερμίδας.

Γλυκολικό οξύ
Ένα από τα συστατικά που στοχεύει στην τόνωση της παραγωγής του κολλαγόνου είναι το γλυκολικό οξύ. Με την ενίσχυση του κολλαγόνου, βοηθά στην εξομάλυνση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών και ενισχύει τον ομοιόμορφο τόνο τελειοποιώντας την υφή του δέρματος.

Πεπτίδια
Τα πεπτίδια είναι αμινοξέα δηλαδή δομικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνθεση του κολλαγόνου. Έτσι η ενσωμάτωση ενός ορού πλούσιου σε πεπτίδια μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα μας πιο νεανική και σφριγηλή όψη.