Τα συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις στα serum αν θέλεις ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Τα συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις στα serum αν θέλεις ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα σου

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Όλες γνωρίζουμε πως τα serum είναι δραστικές συμπυκνωμένες φόρμουλες που συνδυάζουν πολύτιμα συστατικά τα οποία δρουν ευεργετικά στο δέρμα. Είναι λοιπόν απαραίτητα για την skincare routine μας και οι απόλυτη σύμμαχοι όταν θέλουμε να πετύχουμε μια ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα μας. Ποια είναι όμως τα συστατικά που πρέπει να περιέχουν για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα;

Νιασιναμίδη
Η νιασιναμίδη μπορεί να καταπραΰνει τον ερεθισμό και τη ξηροδερμία ενώ ενισχύει την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας μειώνοντας την απώλεια νερού και συμβάλλοντας στον ομοιόμορφο τόνο του δέρματος.

Σαλικυλικό οξύ
Το σαλικυλικό οξύ είναι ιδανικό για επιδερμίδες με τάση ακμής καθώς μπορεί να διασπάσει και να διαλύσει το υπερβολικό σμήγμα στους πόρους. Πρέπει όμως να πούμε πως χρειάζεται προσοχή όπως η ρετινόλη διότι μπορεί να ξηράνει το δέρμα. Επομένως πρέπει να φροντίσουμε αμέσως μετά την εφαρμογή του να απλώσουμε μια ενυδατική κρέμα που να είναι πλούσια σε κεραμίδια ή υαλουρονικό οξύ.

Πεπτίδια
Τα πεπτίδια βοηθούν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου το οποίο είναι σημαντικό για την διατήρηση της δομής και την ακεραιότητα του δέρματος. Έτσι εντάσσοντας τα στην skincare ρουτίνα μας αφήνουν το δέρμα λείο και καθαρό.