Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στην εφαρμογή του body butter - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στην εφαρμογή του body butter

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Η περιποίηση της επιδερμίδας μας αν και είναι απαραίτητη όλο το χρόνο γίνεται πιο εντατική όταν μπαίνει η άνοιξη αφού θα φορέσουμε πιο ελαφριά ρούχα και το δέρμα μας θα είναι περισσότερο σε κοινή θέα. Το body butter είναι ένα από τα αγαπημένα προϊόντα φροντίδας όμως συχνά κάνουμε λάθη στην εφαρμογή του. Ποια είναι αυτά;

Δεν επιλέγουμε το σωστό body butter για τις ανάγκες μας
Όπως συμβαίνει με το πρόσωπο έτσι ακριβώς και για το υπόλοιπο σώμα πρέπει να επιλέγουμε ένα προϊόν περιποίησης αφού τσεκάρουμε τη σύνθεσή του έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σωστά στις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας μας. Για μια ξηρή επιδερμίδα θα πρέπει να επιλέξουμε ένα body butter πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως το shea butter ή το Argan oil που προσφέρουν ενυδάτωση και προστασία. Αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα θα πρέπει να αποφύγουμε αυτά που έχουν άρωμα και αν έχουμε λιπαρή όσα περιέχουν στη σύστασή τους φαγεσωρογόνα συστατικά.

Δεν δίνουμε την απαραίτητη σημασία στις περιοχές που το έχουν ανάγκη
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πώς το body butter βοηθά την επιδερμίδα μας να γίνει πιο λεία και πιο απαλή. Έτσι θα πρέπει να δίνουμε προσοχή στα πιο ξηρά και ταλαιπωρημένα σημεία του σώματος κάνοντας απαλό μασάζ και αφήνοντας το προϊόν να απορροφηθεί.

Εφαρμόζουμε παραπάνω ποσότητα από όση χρειάζεται
Τα body butters έχουν παχύρρευστη και κρεμώδη υφή αφού στη σύνθεσή τους βρίσκονται περισσότερα έλαια και βούτυρα που παρέχουν μεγάλη ενυδάτωση στο δέρμα. Έτσι μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε χωρίς όμως να επιβαρύνουμε την επιδερμίδα.