Τα λάθη που κάνουμε στην εφαρμογή του αντηλιακού μας - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Τα λάθη που κάνουμε στην εφαρμογή του αντηλιακού μας

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Ο καλύτερος μας φίλος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι αναμφισβήτητα το αντηλιακό. Ακόμα όμως και αν το χρησιμοποιείς τακτικά ίσως υπάρχουν κάποια λάθη που κάνεις τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Δεν καλύπτεις όλα τα σημεία του σώματος σου
Έρευνες έχουν δείξει πως οι περισσότεροι από εμάς αφήνουμε περίπου το 10% του προσώπου μας χωρίς αντηλιακό και τα σημεία αυτά είναι η γέφυρα της μύτης, τα αυτιά, η περιοχή κάτω από τα μάτια μας και τα βλέφαρα.

Το εφαρμόζεις μόνο όταν έχει ήλιο
Παρόλο που στη χώρα που ζούμε οι μέρες χωρίς ηλιοφάνεια είναι λίγες χρειάζεται να φοράμε αντηλιακό ακόμα και όταν έχει συννεφιά. Το ποσοστό της UV ακτινοβολίας που μπορεί να διαπεράσει τα σύννεφα είναι 80%, αρκετά μεγάλο δηλαδή για να μείνεις χωρίς αντηλιακό.

Χρησιμοποιείς αντηλιακό που έχει λήξει
Τα αντηλιακά όπως και όλα τα καλλυντικά προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης. Η «ζωή» του αντηλιακού μετρά αντίστροφα από τη στιγμή που θα το ανοίξεις την πρώτη φορά. Οπότε την επόμενη φορά που θα το εφαρμόσεις προσπάθησε να θυμηθείς πότε το άνοιξες για να είσαι σίγουρη πως δεν έχεις ξεπεράσει το χρονικό διάστημα που αναγράφεται στη συσκευασία.