Σκουρόχρωμη επιδερμίδα: τι χρειάζεται να κάνεις για να είναι όλο το χρόνο λαμπερή - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Σκουρόχρωμη επιδερμίδα: τι χρειάζεται να κάνεις για να είναι όλο το χρόνο λαμπερή

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Οι ανοιχτές επιδερμίδες μπορεί να είναι πιο ευαίσθητες όμως συνήθως δείχνουν πιο φωτεινές. Αν έχεις σκουρόχρωμη επιδερμίδα και θέλεις υγιή λάμψη και φρεσκάδα όλο το χρόνο οι ανάγκες σου είναι λίγο διαφορετικές. Παρακάτω θα βρεις έναν οδηγό για να καταφέρεις τη πολυπόθητη σε όλες μας, λάμψη.

Η ενυδάτωση
Οι πιο σκούρες επιδερμίδες είναι πιο εύκολο να παρουσιάσουν ξηρότητα, αυτό όμως δε σημαίνει πως θα πρέπει να χρησιμοποιείς βαριές κρέμες. Ο καλύτερος φίλος του δέρματος για να δείξει λαμπερό είναι το υαλουρονικό οξύ. Μια λοσιόν ή ένας ενυδατικός ορός με υαλουρονικό οξύ θα ενισχύσει την ενυδάτωση και θα λειάνει την όψη της επιδερμίδας σου.

Τα συστατικά
Το σκούρο δέρμα μπορεί να παρουσιάσει μεγαλύτερη λιπαρότητα από το πιο ανοιχτό. Επομένως θα πρέπει να προτιμάς συστατικά που δεν ενισχύουν τη λιπαρότητα και κρέμες σε μορφή τζελ. Επειδή οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες έχουν περισσότερες κυτταρικές στιβάδες με περισσότερη κυτταρική συνοχή, δεν απορροφούν εύκολα τα συστατικά των προϊόντων. Η εφαρμογή serum λοιπόν είναι απαραίτητη πριν την ενυδατική σου καθώς μπορούν να απορροφηθούν πιο εύκολα από το δέρμα.