Πως θα αποτοξινώσεις την επιδερμίδα σου μετά τις γιορτές - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Skincare

Πως θα αποτοξινώσεις την επιδερμίδα σου μετά τις γιορτές

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Οι περισσότερες από εμάς κατά τη διάρκεια των γιορτών δεν ήμασταν και πολύ επιμελείς με τη skincare ρουτίνα μας. Λίγο το ποτό, λίγο τα γλυκά σε συνδυασμό με την έλλειψη φροντίδας της επιδερμίδας, έχει αφήσει το δέρμα μας θαμπό και αφυδατωμένο. Για να το επαναφέρουμε πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

Ο καθαρισμός
Οι πιθανότητες να μην έχουμε αφαιρέσει σωστά το μακιγιάζ είναι αρκετές κάτι το οποίο σημαίνει πως χρειάζεται να εφαρμόσουμε την τακτική του διπλού καθαρισμού έτσι ώστε να είμαστε σίγουρες πως έχουμε αφαιρέσει οτιδήποτε μπορεί να φράξει τους πόρους. Προϊόντα που περιέχουν ενεργό άνθρακα ή άργιλο είναι εξαιρετικά για ένα βαθύ καθαρισμό αλλά και για την αποτοξίνωση της επιδερμίδας. Για όσες επιλέξουμε τον διπλό καθαρισμό είναι καλό σε πρώτη φάση να χρησιμοποιήσουμε ένα cleansing balm και στη συνέχεια ένα micellar water.

Η ενυδάτωση είναι ο σύμμαχός μας
Είναι επόμενο μετά τις γιορτές να είμαστε αφυδατωμένες καθώς έχουμε καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ από όσο συνηθίζουμε, δεν έχουμε πει «όχι» στα γλυκά και σίγουρα έχουμε ξενυχτίσει αρκετά. Αρχικά θα χρειαστεί να πίνουμε αρκετό νερό μιας και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να το αντικαταστήσει και πρέπει να ενυδατωθούμε εσωτερικά για να φανεί τελικά στην επιδερμίδα μας. Φυσικά τα προϊόντα που περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, θα βοηθήσουν με την επανόρθωση του δερματικού φραγμού.